Hollanda: Bölgede Türkiye dışında Afganların kalabileceği başka ülkeler de var

Hollanda: Bölgede Türkiye dışında Afganların kalabileceği başka ülkeler de var

Kendi ülkelerine oldukça az sayıda Afgan sığınmacı alacaklarını söyleyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye’deki milyonlarca Suriyeli sığınmacıyı hatırlatarak, “Bölgede Afganların kalabileceği başka ülkeler de var” dedi.

BBC’nin haberine göre; Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kendileri için çalışanlar dışında mümkün olduğunca az Afgan sığınmacı alacaklarını söyleyerek, sığınmacıların bölge ülkelere gitmesini gerektiğini söyledi.

Türkiye’deki milyonlarca Suriyeli sığınmacıyı hatırlatan Rutte, “Bölgede Afganların kalabileceği başka ülkeler de var" diyerek, Afgan sığınmacılar konusunda başta Pakistan olmak üzere diğer bölge ülkelerini işaret etti.

2015 ve 2016 yıllarında yaşanan yoğun göç dalgasının aynının yaşanmaması için arayış içinde olan Avrupalı liderler, göç dalgasının bu dönemde Avrupa'ya sıçramaması için temaslar yürütüyor.

Afganistan'dan Batı'ya yönelecek olası sığınmacı akınının önlenmesi amacıyla temaslarda bulunan Hollanda Başbakanı dün akşam Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.