Hollanda Basını: Nurettin Yıldız Cihatçılar İçin Eleman Topluyor

Hollanda Basını: Nurettin Yıldız Cihatçılar İçin Eleman Topluyor

Konuya dair yer alan iddialarda, Yıldız'ın cihatçılarla bağlantısı olduğu iddia edildi.

Hollanda'daki Türkiye kökenli gençlerin, İstanbul'daki yaz kamplarına getirilerek burada "radikal islamcı vaizler" tarafından eğitildiği iddia edildi. Bu kamplardan bir tanesinin de gerici Nurettin Yıldız'a ait olduğu belirtildi.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Hollanda'da yayınlanan NRC gazetesi, Hollanda'daki gençlerin 2013 yılından beri Türkiye'ye götürülerek orada eğitildiğini yazdı.

NRC'ye göre Türkiye kökenli cami organizasyonu 'Milli Görüş', her yaz onlarca Türkiye kökenli çocuğu İstanbul'da "radikal görüşlere sahip vaizler tarafından" yönetilen yaz kamplarına götürüyor. Yol ve diğer masraflar çocukların aileleri tarafından karşılanıyor.

'NURETTİN YILDIZ'IN AHRAR'UŞ-ŞAM'LA BAĞLANTISI VAR'

Bu kamplardan biri, Nurettin Yıldız'a ait Sosyal Doku Vakfı'nın İstanbul'daki merkezinde. Gazete, Nurettin Yıldız hakkında 'kadına şiddeti savunan ve radikal görüşlere sahip' ifadelerini kullandı.

NRC haberinde, Nurettin Yıldız'ın, cihatçı silahlı grup Ahrar'uş-Şam ile bağları olduğunu iddia ederek, Suriye'deki El Kaide lideri Abdullah El Muhaysini için 'bütün Müslümanların desteğini hak ettiğini' söylediğini yazdı.

'CİHATÇILAR İÇİN ELEMAN TOPLUYORLAR'

Haberde Lahey, Schiedam, Rotterdam ve Deventer kentlerinde Milli Görüş'e bağlı gençlik örgütlerinin, Nurettin Yıldız'a ait görüşleri yaymak için çalışmalar yaptığı da belirtiliyor.

Gazete, haberle ilgili ulaşılan Milli Görüş yetkililerinin konuyla ilgili açıklama yapmadığını da bildirdi.

NRC, Milli Görüş bünyesinde dersler veren Abdullah Öztürk'ün de, istihbarat belgelerine göre, Suriye'deki cihatçı gruplar için eleman topladığını iddia ediyor.