HÖH hakkında inceleme başlatıldı

HÖH hakkında inceleme başlatıldı

İçişleri Bakanlığı'nın HÖH hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

İleri Haber'in "AKP'nin silahlı milisleri dernek kurdu" başlığıyla gündeme getirdiği Halk Özel Harekatı (HÖH) hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

"Son günlerde hukuk dışı oluşum, yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu yolunda basında haberlere konu olan, "Halk Özel Harekatı Derneği" hakkında, Bakanlığımızca ilgili mevzuat gereğince, gerekli inceleme ve araştırmalar yürütülmektedir."

 

NEDİR BU HÖH?

Halk Özel Harekatı, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde kaydı bulunan bir dernek. Derneğin detaylı faaliyet alanı ise 'sosyo politik alanda faaliyet gösterenler’ olarak tanımlanıyor. Derneğin merkezi Trabzon’da bulunuyor.

15 Temmuz sonrası kurulan Halk Özel Harekatı Derneği’nin (HÖH) resmi internet sitesinde (https://halkozelharekati.org.tr) hakkında bölümünde yalnızca şu ifadelere yer veriliyor:

“Milli birlik ve beraberliğin buluşma noktası olan yerli STK Halk Özel Harekatı milletimizin gür sesi olmaya ve toplum içerisindeki vatanseverlerin bir çatı altında toplanması için öncülük eden milli bir oluşumdur.”

22 İLDE AKTİF

HÖH’ün Facebook hesabından yapılan bir duyuruda derneğin Türkiye genelinde 22 il ile birçok ilçede ayrıca yurtdışında kuruluşunu tamamladığı ifade ediliyor. Derneğe ait sosyal medya hesaplarından, Türkiye’nin birçok ilinde şubelerin açılmaya devam ettiği anlaşılıyor.

CİHAD AÇIKLAMALARI

Verdiği pek çok mülakatta Suriye’ye savaşmaya gittiğini söyleyen derneğin başkanı Fatih Kaya’nın Erdoğan ve cihad hakkındaki açıklamaları da tepki toplamıştı.

Kaya bir röportajında, “15 Temmuz  Devletimizin başı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere cihad ilan etti” demişti.

HÖH Başkanı Kaya’nın Erdoğan’la birlikte fotoğrafının olması da dikkat çekmişti.