HKMO Yaz Eğitim Kampı'na Katılacak Konuşmacılar Belli Oldu

HKMO Yaz Eğitim Kampı'na Katılacak Konuşmacılar Belli Oldu

17'ncisi düzenlenecek olan kampın bu yılki konusu "Dijitalleşme: Sayıların icadından, emeğin evrilmesine..." olarak belirlendi.

Harita ve Kadastro Mühendisler Odası (HKMO) tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenecek olan Yaz Eğitim Kampı'nın programı belli oldu.

İzmir Seferihisar'da 26 Ağustos'ta başlayacak olan kamp, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yapılacak olan etkinliklerle tamamlanacak. Konusu, "Dijitalleşme: Sayıların icadından, emeğin evrilmesine" olarak belirlenen kampa bu yıl Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kurucu Meclis üyesi ve HDP Hatay Milletvekili Barış Atay, Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık, Ovacık'ın komünist Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu gibi isimler de katılacak.

Kampın dikkat çeken etkinlikleri ve katılımcıları şöyle:

Kampın 3'üncü gününde yapılacak olan ‘Mesleki Örgütlülük’ paneline DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu, KESK Genel Başkanı Aysun Gezen ve TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz katılacak.

Kampın 4'üncü gününde yapılacak 'Özgür Medya' paneline Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu ve iletişimci Haluk Şahin katılacak.

Yine 4'üncü gün yapılacak olan ‘Alternatif Yerel Yönetim Modelleri ve Tohum Politikaları’ paneline ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş olacak.

Kampın 5'inci gününde ise ‘Dijitalleşen Dünyada Mücadele’ tartışılacak. Panele Barış Atay, Veli Saçılık ve yazar Ateş İlyas Başsoy katılacak.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ise Moğollar grubunun vereceği konserle kamp etkinlikleri tamamlanacak.