Hizbullah lideri Nasrallah'tan ABD'ye tehdit: Süleymani'nin katillerine adil bir ceza verilecek

Hizbullah lideri Nasrallah'tan ABD'ye tehdit: Süleymani'nin katillerine adil bir ceza verilecek

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi üzerine açıklama yapan Hizbullah lideri Nasrallah "Katillere adil bir ceza verilmesi tüm savaşçıların sorumluluğu" diyerek ABD'ye gözdağı verdi.

ABD'nin Bağdat'taki hava saldırısında İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi üzerine İran tarafından desteklenen, önemli bölgesel güç olan Hizbullah’ın lideri Nasrallah bir açıklama yaptı. "İranlı komutanın yolundan devam edeceklerini" duyuran Nasrallah, ayrıca "katillere adil bir ceza verilmesi tüm savaşçıların sorumluluğu" diyerek ABD'ye gözdağı verdi.

Kasım Süleymani’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD saldırısı sonucu öldürülmesine Hizbullah’tan da tepki geldi. Örgütün Lübnan’daki lideri Hasan Nasrallah, "Amerikalılar’ın bu büyük suçla hedeflerinin herhangi birine ulaşamayacaklarını" söyledi.

'KATİLLERE CEZASININ VERİLMESİ BÜTÜN SAVAŞÇILARIN GÖREVİ'

Süleymani’nin amaçlarını gerçekleştirmek için onun yolunu takip edeceklerini belirten Nasrallah, "Bu suçlu katillere uygun cezanın verilmesi dünyanın her tarafındaki bütün direniş savaşçılarının sorumluluğu ve görevi olacaktır” dedi.