Hizbullah İsrail’e ait zırhlı bir aracı vurdu, İsrail teyit etti

Hizbullah İsrail’e ait zırhlı bir aracı vurdu, İsrail teyit etti

Hizbullah, İsrail’e ait bir zırhlı aracı imha ettiğini duyurdu. İsrail ordusu, askeri üssünün ve zırhlı araçlarının vurulduğunu teyit etti.

İsrail’in geçen hafta Suriye’nin başkenti Şam’da hedef aldığı Hizbullah’a ait bir noktada iki Hizbullah üyesi hayatını kaybetmişti. Saldırının gerçekleştirildiği gecenin sabahında Beyrut’un Dahiye bölgesinde İsrail’e ait iki tane drone düşmüştü.

Marbuta Haber'in haberine göre, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah bu saldırılara cevap verileceğini ilan etmişti.

Hizbullah az önce yaptığı açıklamada İsrail’e ait zırhlı bir aracın imha edildiğini duyurdu. İsrail ordusu da yaptığı açıklamada askeri üssünün ve zırhlı araçlarının hedef alındığını teyit etti.

İsrail, sınır bölgesinde 4 km derinlikte bulunan herkesi sığınaklara çağırdı.

Lübnan güneyinde bulunan Marun ve Yarun köyleri, İsrail ordusunun topçu atışı altında

HARİRİ ULUSLARARASI MÜDAHALE İSTEDİ

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Hizbullah ile İsrail arasında yaşanan karşılıklı gerginliğin önüne geçilmesi için uluslararası toplumun müdahalesini istedi.

Lübnan haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, Başbakan Hariri, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinden İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği tanksavar saldırısı ve İsrail ordusunun buna verdiği karşılığı yakından takip ediyor.

Gelişmeler üzerine ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Fransa Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Emmanuel Bone ile telefonda görüşen Hariri, uluslararası toplumun ülkesinin güneyindeki gelişmelere müdahale etmesini istedi.

Ülkenin güneyinde konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücünün (UNIFIL) de, gerginliğin önüne geçmek üzere ilgili taraflarla temaslar kurduğu kaydedildi.