Hindistan'dan Çin'e giden uçaktaki 68 yolcudan 47’sinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Hindistan'dan Çin'e giden uçaktaki 68 yolcudan 47’sinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Koronavirüs testi pozitif çıkan yolculardan sonra alınan kararla Hindistan, Pakistan ve Filipinler'de son 21 gün içerisinde 2 saatten fazla kalan ziyaretçilerin Hong Kong'a girmesi yasaklandı.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den Hong Kong'a yapılan bir uçuşta 68 yolcudan 47’sinin testi pozitif çıktı. Tespit edilen bütün vakalar sonrası ise Hong Kong, Hindistan’dan gelen tüm uçuşlara yasak getirdiğini bildirdi.

Hintli bir tur operatörü tarafından 4 Nisan’da düzenlenen uçuştaki 68 yolcudan 47’sinin testinin pozitif çıktığı açıklandı.Yetkililer, Mumbai'den Hong Kong'a gelen uçuşlarda da birkaç vaka tespit edildiğini söylerken Hong Kong yönetimi Hindistan, Pakistan ve Filipinler'den tüm uçuşları iki hafta süreyle yasakladı.

Yarından itibaren geçerli olacak karara göre Hindistan, Pakistan ve Filipinler'de son 21 gün içerisinde 2 saatten fazla kalan ziyaretçiler de Hong Kong'a giremeyecek.

Koronavirüsün ilk görüldüğü bölgelerden biri olan Hong Kong’da bugüne kadar virüs nedeniyle en az 205 kişi hayatını kaybederken, 11 bin 696 vaka kaydedildi.