Hindistan'daki sel felaketinde ölü sayısı 200'ü aştı

Hindistan'daki sel felaketinde ölü sayısı 200'ü aştı

Hindistan'daki sel felaketinde ölü sayısı 200'ü aştı. Ülke genelinde selden milyonlarca kişi etkilendi.

Hindistan'ın doğu ve kuzeydoğusunda temmuz başından bu yana etkili olan şiddetli yağışlarla birlikte oluşan sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 200’ü aştı.

Selden en çok etkilenen eyaletlerden Bihar'da 127, Assam'da ise 81 kişi yaşamını yitirirken, ülkenin kuzey batısındaki Racastan eyaletinde de aşırı yağışların yol açtığı afet ve kazalarda 13 kişi hayatını kaybetti.

Assam'da sellerden etkilenen 18 bölgede bin 716 köy sular altında kalırken, sel mağdurları için 615 yardım kampı kuruldu.

BİHAR’DA SELDEN 8 BUÇUK MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ

Bihar'da da sellerden etkilenenlerin sayısı 8 buçuk milyonu geçerken, 6 binden fazla sel mağduru yardım kamplarına yerleştirildi. Eyalette selden etkilenen 13 bölgeden Sitamarhi'de 37, Madhubani'de ise 30 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Yetkililerden yapılan açıklamada, Racastan eyaletinde aşırı yağışlara bağlı meydana gelen su taşkınları ya da evlerin duvarlarının çökmesi gibi afet ve kazalar nedeniyle Sikar bölgesinde 6, Jaipur bölgesinde 4 ve Jhunjhunu bölgesinde 3 kişinin öldüğü belirtildi.