Hindistan'daki buzul faciasında en az 14 ölü, 145 kayıp

Hindistan'daki buzul faciasında en az 14 ölü, 145 kayıp

Uttarakhand eyaletinde buzuldan kopan buz kütlesinin bir barajı yıkması sonucu en az 14 kişinin öldüğü öğrenildi.

Hindistan'da Himalayalar'dan bir buz kütlesinin kopup ülkenin kuzeyindeki Uttarakhand eyaletindeki bir barajı yıkması sonucu en az 14 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. 145'ten fazla kişinin kayıp olduğu bildirilirken, birçok işçinin tünellerde mahsur kaldığı aktarıldı.

Barajın yıkılması sonucu meydana gelen sel felaketinde çevredeki köyler tahliye edilirken yüzlerce asker ve askeri helikopter bölgeye arama kurtarma çalışmaları için gönderildi. 

BİR TÜNEL 30-35 İŞÇİ MAHSUR KALDI

BBC Türkçe'nin haberine göre, iki buçuk kilometrelik bir tünelde 30-35 kişinin mahsur kaldığı belirtildi. Polis sözcüsü Vivek Pandey, işçilerin mahsur kaldığı tünelde arama kurtarma çalışmalarının yoğunlaştığını söyledi ancak henüz kimseye ulaşılamadığı kaydedildi. Bir başka tünelde pazar günü 12 kişinin kurtarıldığı aktarıldı.

Başbakan Narendra Modi durumun takip edildiğini belirterek Twitter paylaşımında, "Ülke oradaki herkesin güvenliği için dua ediyor" dedi. Uttarakhand eyalet yönetimi başkanı Trivendra Singh Rawat, "Su seviyesi şu anda bir metre ama akış yavaşlıyor" dedi. Bu arada komşu Uttar Pradesh eyaletinde de nehir kıyılarında yaşayanlara sel uyarısı yapıldı.

'KİMSEYİ UYARACAK ZAMAN YOKTU'

Kaybolan bazı kişilerin bölgedeki iki hidroelektrik santralinde çalıştığı düşünülüyor. Buzulun neden koptuğu bilinmiyor. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, suyun vadide aktığı ve büyük bir hasara yol açtığı görülüyor. Yakındaki bir köyde yaşayan Sanjay Singh Rana, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Çok hızlı geldi, kimseyi uyaracak zaman yoktu" dedi.