Hidayet Türkoğlu'ndan istifa iddialarıyla ilgili açıklama

Hidayet Türkoğlu'ndan istifa iddialarıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, mevcut görevlerinden el çektirildiğine ve istifası istendiğine dair habere yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, hakkında çıkan görevlerinden el çektirildi iddialarını yalanladı.

FIBA’nın anti-doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle, 7 Ağustos 2013’te iki yıl men cezasına çarptırılan, daha sonra cezası altı aya indirilen Hidayet Türkoğlu, iddialar hakkında ''Görevimin başındayım'' ifadelerini kullandı.

Türkoğlu Twitter heabından yaptığı açıklamada, "Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum. Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum" dedi.