HHB: Tutuklu avukat Aytaç Ünsal’ın tedavisi engelleniyor

HHB: Tutuklu avukat Aytaç Ünsal’ın tedavisi engelleniyor

Halkın Hukuk Bürosu, tutuklu avukat Aytaç Ünsal'ın tedavisi için elzem olan B1 vitamininin kendisine verilmediğini, tedaviye devam edilemediği için Ünsal'ın kilo vermeye devam ettiğini ve vücudunda morluklar çıktığını duyurdu.

İleri Haber

Halkın Hukuk Bürosu (HHB); tutuklu avukat Aytaç Ünsal’ın tedavisinin yarıda kesildiğini ve vücudunda morluklar oluştuğunu duyurdu.

Tutuklu avukat Aytaç Ünsal, annesi Nermin Ünsal ile yaptığı telefon görüşünde “hala tek tutulduğunu, kendisine tedavisi için gerekli ilaçların ve B1 vitamin haplarının verilmediğini, tedavisi yarıda kaldığı için vücudunda kısmi morluklar oluştuğunu, kilo kaybı yaşadığını, ölüm orucu sonrası yaşadığı sinir ucu iltihabının ilerlediğini ve bu nedenle çok fazla ağrı çektiğini” aktardı.

Halkın Hukuk Bürosu ise Edirne F Tipi Hapishanesi’nde bulunan Ünsal’a derhal B1 haplarının verilmesini ve tedavisine devam edebilmesi için derhal tahliye edilmesini talep etti.

NE OLMUŞTU?

Aytaç Ünsal, adil yargılanma talebiyle başladığı ölüm orucunu tahliyesi üzerine 215’inci günde sonlandırmış, tedavisi sürerken 9 Aralık’ta Edirne’de gözaltına alınmış ve hakkında “hapishanede kalamaz raporu” bulunmasına rağmen infaz erteleme kararı kaldırılarak 10 Aralık’ta tutuklanmıştı.