Heybeliada'da orman yangını: 2 kişi serbest bırakıldı

Heybeliada'da orman yangını: 2 kişi serbest bırakıldı

İstanbul'da Heybeliada'da orman yangını meydana geldi. Havadan, denizden ve karadan çok sayıda itfaiye ekibinin yangına müdahale ettiği bildirildi. Yangının kontrol altına alındığı duyuruldu.

İstanbul'un Adalar ilçesinde yer alan Heybeliada'da mezarlık bölgesinde bulunan Orman Bakanlığı'na ait arazide yangın meydana geldi. 

Yangının mezarlıkta bulunan metruk bir binadan kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına Heybeliada ve İstanbul'un Anadolu Yakası'ndan çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale gemisi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada'ya gelsin. Acil" ifadelerini kullandı.

Yangının bayrak tepesi olan ve Burgazada'ya bakan tarafa sıçradığı öğrenildi. Adalar'dan kaynaklar, Heybeliada'ya giriş çıkışların durdurulduğunu bildirdi. Durdurma kararının gerekçesinin, "yangını çıkaran kişilerin yakalanması" olduğu öne sürülürken, turistlerin de bölgede mahsur kaldıkları için şikayetçi oldukları belirtildi. 

İBB VE VALİLİK: KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda, yangının kontrol altına alındığı belirtildi. 

Valilik, iki ayrı noktadan başlayan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

ADALAR BELEDİYESİ VE BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından Heybeliada'daki yangına ilişkin açıklamada bulundu. 

Ekiplerin, yangının kontrol altına alınması ve yerleşim yerine sıçramaması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Pakdemirli, “Heybeliada mevkisinde bugün saat 17.33 sularında çıkan orman yangınına orman teşkilatımız 17.36’da ilk müdahaleyi yaptı. Yangınla mücadele için bölgeye 6 helikopter, 2 uçak, 4 arazöz, diğer bölgelerimizden de 17 arazöz sevk edildi. Bizler de olay yerine geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

3 GÖZALTI

Bakan Pakdemirli, daha sonra yaptığı açıklamada, 5 hektarlık alanın yandığını, 3 şüphelinin ise gözaltına alındığını söyledi.

Adalar Belediyesi ise yine Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Heybeliada yangınına müdahale etmek için Büyükada Belediye iskelesinden gemi kalkacaktır. Destek vermek isteyenlerin acil olarak kazma kürek ve kova ile gelmeleri gerekmektedir. Duyurulur" çağrısında bulundu.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Heybeliada’daki orman yangınıyla ilgili bir kişi adliyeye sevk edildi, 2 kişi serbest bırakıldı.