'Hesabı Halk Soracak' diyen Hazirancılara polis saldırısı

'Hesabı Halk Soracak' diyen Hazirancılara polis saldırısı

Kadıköy'de Hesabı Halk Soracak başlıklı bildiriyi dağıtan HAZİRAN üyelerine polis saldırdı. 9 Hazirancı darp edilerek gözaltına alındı.

İleri Haber

Kadıköy'de Süreyya Operası önünde "Hesabı Halk Soracak" başlıklı bildiriyi dağıtan Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) üyelerine polis saldırdı. Polis saldırısında HAZİRAN üyesi 9 kişi darp edilerek gözaltına alınırken, emniyetteki ifadelerinin ardından 8 HAZİRAN üyesi serbest bırakıldı. Bir HAZİRAN üyesi ise başka bir soruşturmadan ifade vermek için gözaltında tutulmaya devam ediyor.

'AKP'Yİ DE ABD'Yİ DE BU TOPRAKLARDAN KOVACAĞIZ'

HAZİRAN üyelerinin dağıttığı bildiride AKP'nin ABD ile işbirliğine vurgu yapılarak "AKP’yi de tüm ekonomik ve askeri bağlantılarıyla birlikte ABD’yi de bu topraklardan kovacağız" ifadeleri yer alıyor. Bildirinin tam metni şu şekilde:

AKP’DEN DE ABD’DEN DE HESABI HALK SORACAK !

1- Türkiye, yaklaşık 70 yıldır Amerikan emperyalizmine siyasi ve iktisadi olarak bağımlı sağ iktidarlarca yönetilmektedir. İşbaşına gelen tüm sağcı iktidarların ortak özelliği işbirlikçilik ve halk düşmanlığıdır.

2- 12 Eylül askeri faşist cuntasının önünü açtığı Siyasal İslamcılık, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’yle birlikte kendine geniş bir hareket alanı bulmuş, AKP aracılığıyla iktidara taşınmıştır. AKP, ABD politikalarının çocuğudur.

3- Emperyalist baskı politikalarının temsilcisi bir Siyasal İslamcı parti olarak AKP, Orta Doğu’da çıkartılan kanlı savaşın, yıkımın ve talanın baş sorumlularındandır. Fetihçi maceralarla Amerika’nın bölge savaşlarının bir parçası olmuş, yanlış politikalarla ülkemizi her türlü dış müdahaleye karşı açık ve zayıf hale getirmiştir. Bugün ABD’nin AKP’ye kumpas kurduğuna ilişkin feveranlar, sahte anti emperyalist söylemler bu gerçeği değiştiremez.

4- AKP iktidarı ülkemizin dışa bağımlılığını derinleştirmiştir. Kendisini iktidara taşıyan emperyalistlere verdiği “sözleri” yerine getiren AKP, özelleştirme politikalarıyla TELEKOM, TEKEL, kamu arazileri gibi tüm kamusal varlıklarımızı emperyalistlere satmıştır. 15 yılda 60 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleşmiş, Türkiye ekonomisi uluslararası finans-kapitalin oyun sahasına dönmüştür.

5- AKP yolsuzluk ve rüşvetle iktidarını sürdürmektedir. Kara para aklayanlar, vergi cennetlerinde milyon dolarlarına yenilerini ekleyenler, hayat pahalılığı altında ezilen halkı yeni vergi ve zamlarla daha da yoksullaştırmaktadır. Emeğiyle geçinenler geçim derdiyle ay sonunu zor getirirken, iktidardakiler kötüye giden ekonomi için utanmadan hala halktan fedakarlık istemektedir.

6- Kirli ticari ilişkileri yargı konusu olanlar bugün kendilerini kurtarmak için halkı, başındaki belaya ortak etmek istemektedir. Oysa hırsızların, üçkağıtçıların davası “milli dava” olamaz.

7- ABD’de başlayan yargı sürecinin, emperyalistlerin AKP’yi sıkıştırmak için attığı bir adım olduğu açıktır. Ancak Türkiye emekçi halklarının demokratik, özgür ve bağımsız bir Türkiye mücadelesinde Amerikan emperyalizminden ve piyonlarının iç hesaplaşmalarından hiçbir beklentisi yoktur. Kimsenin beklentisi de olmamalıdır.

8- Emekçi halkların sırtından geçinenler günbegün zenginleşirken, bu yolsuzluk ve kirli ilişkilerin faturası halka ödetilemez. Faturayı ödemesi gerekenler bellidir. Hesabı soracak olan ise Türkiye halklarıdır.

9- Memleketi, içine çekildiği bu karanlıktan ve emperyalizmin pençesinden kurtaracak olan Gezi milyonlarıdır. Yolsuzluk batağına saplanmış AKP iktidarına son verecek tek güç Gezi’nin, HAYIR diyen milyonların, onurlu emekçi halkların kararlılığıdır. Ülkemizin aydınlık ve eşit geleceği ancak ve ancak emekçi halkların programlı mücadelesiyle mümkündür.

10- Görkemli Haziran günlerinde deneyimlenen halk demokrasisi, eşitlik ve dayanışma temelinde kardeşçe yaşama arzusu bu ülkeyi yeniden kurarken yaslanacağımız tek dayanaktır.

Şimdi, HAYIR’da büyüyen umudu, neşeyi ve direnci yaşamın tüm alanlarında yeniden egemen kılma zamanıdır.

Ülkemizin onurlu, çalışkan, iyi yürekli tüm insanlarını örgütlü kötülüğe karşı bir araya gelmeye, rüşvetin, yolsuzluğun, yoksulluğun olmadığı bir gelecek için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Laiklik, bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesini yaşamın her alanında çoğaltacağız.

AKP’yi de tüm ekonomik ve askeri bağlantılarıyla birlikte ABD’yi de bu topraklardan kovacağız.

Yarınlarımızı karanlık güçlerin ellerinden mutlaka ama mutlaka alacağız.

Tam bağımsız Türkiye’yi kuracağız!

Birleşik HAZİRAN Hareketi