Hendek'te hayatını kaybeden işçiler patlamanın birinci yılında anıldı

Hendek'te hayatını kaybeden işçiler patlamanın birinci yılında anıldı

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 7 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın birinci yılında, hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatları fabrika önünde bir araya geldi.

İleri Haber

Sakarya Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı patlamasının birinci yılında aileler ve avukatlar fabrika önünde açıklama yaptı. 

¨Hendek için adalet¨ pankartıyla fabrikaya yürüyen aileler, "Bu fabrika defalarca patladı. Burada 4 kere 5 patladı burası. İtfaiyeyi sokmadılar. Davamız kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diyedir" dedi.

"Verilecek hiçbir ceza içimizi soğutmayacak. Ama bundan sonra aileleriniz için adalet aramayın diye bize ses olmak zorundasınız" ifadelerinin kullanıldığı açıklamadan sonra aileler, hayatını kaybeden 7 işçinin anısına patlamanın yaşandığı fabrikanın içine karanfil attı.

HENDEK DAVASI

Sanıklar hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşmasında fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun tahliyesini istemişti. Sanığın avukatının sabotaj iddiası üzerine salonun karışmasının ardından, mahkeme salonundaki fiziki yetersizlik nedeniyle duruşma ertelenmişti.

Patlamada fabrika işçileri Muhammet Seyfi Çanakçı, Erhan Ateş, Halis Yılmaz, Havva Çelik, Sabahattin Tepeçınar, Muhammet Aygün ve Ramazan Kor hayatını kaybetmişti. Patlama sonrası şirket yetkilisi ve fabrika sahibi Yaşar Coşun, fabrika müdürü Hasan Ali Velioğlu, Genel Ustabaşı Ersan Öztürk, Sorumlu Müdüru Asiye Angın ve İş Güvenliği Uzmanı Aslı Bozkurt tutuklanmıştı. Kimyager Ahmet Çağırıcı ve fabrika sahibi Alirıza Ergenç Coşkun ise davada tutuksuz yargılanıyordu. Mahkeme, ilk duruşmada tutuklu sanık İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Aslı Bozkurt'un da tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

İleri TV'nin havai fişek fabrikası patlamasına ilişkin hazırladığı belgeseli izlemek için tıklayın.