Helin'in katiline müebbet hapis istendi

Helin'in katiline müebbet hapis istendi

Pendik'te lise öğrencisi Helin Palandöken'i öldüren ve iki kişiyi de yaralayan zanlı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul Pendik'te, 13 Ekim'de, musallat olduğu lise öğrencisi Helin Palandöken'i silahla öldürdüğü ve 2 kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Mustafa Yetkin hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten silahla yaralama", "iş yerinde silahla yağma", "tehdit" ve "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" suçlarından da 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

'SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYORUM' DEMİŞTİ

İstanbul Pendik'te 21 yaşındaki Mustafa Yetkin, okul çıkışı 3 öğrencinin üzerine pompalı tüfekle ateş açmış, saldırıda 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken yaşamını yitirmiş, 2 erkek öğrenci de yaralanmıştı. Kaçarken yakalanan Mustafa Yetgin, adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı. Yaşamını yitiren Helin Palandöken'in sosyal medya hesabından, "Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum" diye yazdığı ortaya çıkmıştı.

DAHA FAZLA