Helikopterden atılan yurttaşların ailelerini ziyarete giden HDP heyetine polis ablukası

Helikopterden atılan yurttaşların ailelerini ziyarete giden HDP heyetine polis ablukası

Van’da askerler tarafından helikopterden atılan yurttaşların ailelerini ziyarete giden HDP heyeti ve Van HDP İl Örgütü üyeleri kentin çeşitli yerlerinde engellendi

Van’da askerler tarafından helikopterden atılan ve Valilik tarafından “Askerden kaçarken düşmüşler” denilen Osman Şiban ve Servet Turgut’un yakınlarını ziyaret etmek isteyen HDP’lilere polis engel oldu.

HDP Gurup Başkanvekili Saruhan Oluç, Van Milletvekili Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, PM üyeleri, MYK üyeleri, HDP, DBP, İnsan ve Özgürlükler Partisi il yöneticilerinden oluşan heyeti karşılamak için parti il binasından havaalanına gitmek isteyenlerin de seyahatine izin verilmedi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Valiliğin yasak kararını gerekçe gösteren polis ile partililer arasında tartışma yaşandı. Görüşmelerin ardından partililer, Ferit Melen Havalimanı’nda gelen heyeti karşıladı. Burada da polis engelliyle karşılayan partililer ile polis arasında yeniden tartışma yaşandı. 

POLİS HEYETİ ABLUKAYA ALDI

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile polis arasında yapılan görüşmenin neticesinde engellemeler son buldu. Van Bölge Araştırma Hastanesi başhekimiyle görüşen heyet, ardından hastane kapısında açıklama yapmak istedi. Alanı kapatan polisler, heyetin açıklamasına izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine yeniden tartışma yaşandı. Partilileri gözaltına almak isteyen polis ile milletvekilleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. 

Heyet sonunda basının alınmadığı polis ablukasında basın açıklaması yapmak zorunda kaldı. Heyetin hastane önünde bekleyişi devam ediyor.