Hekimler Tekirdağ'dan seslendi: 'Covid-19 iş birliği ve ortak çalışma meclisi' kurulsun'

Hekimler Tekirdağ'dan seslendi: 'Covid-19 iş birliği ve ortak çalışma meclisi' kurulsun'

Tekirdağ Tabip Odası tarafından bugün yapılan eylemle iktidarın salgın politikalarına yönelik uyarı ve çağrı yapıldı.

İleri Haber

Tekirdağ Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını ve mücadele sürecinin bugüne kadar ki yönetim biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz” denildi.

Yeniden yükselişe geçen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında bilanço ağırlaşırken, iktidarın salgın politikasına yönelik tepkiler de sürüyor. Tekirdağ Tabip Odası tarafından bugün yapılan eylemle iktidarın salgın politikalarına yönelik uyarı ve çağrı yapıldı. Merkez Süleymanpaşa ilçesinde yapılan açıklamaya meslek odaları, STK’lar ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Eylemde açıklamayı yapan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol, sağlık çalışanlarının çok zort şartlarda ölümüne çalıştığını vurguladı. “Sağlıklı ortamlarda çalışmak, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” diyen Varol, ekonomik kaygıların salgının önüne geçtiğini söyledi.

Varol, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler tabip odası yöneticileri, üyeleri; Covid-19 salgını ile mücadele sürecinin bilimsel yöntem şeffaf veri ile ilgili tüm kesimlerin etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz.

Covid-19 salgını ve mücadele sürecinin bugüne kadar ki yönetim biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz.

Ülkeyi yöneten yetkili kişi ve kurumlar salgın tedbirleri, salgın bütçesi, salgın koordinasyonu, salgın planlaması konusunda acil, kapsayıcı ve inandırıcı bir program uygulamalıdır.

Hükümet bir an önce TTB ve TTB uzmanlık dernekleri ile birlikte Covid izleme heyetimizin birikimini ve önerilerini paylaşabileceğimiz oluşturulmalıdır.

Sağlık Bakanlığı’nın başta TTB olmak üzere bütün sağlık meslek odaları, sağlık sendika ve dernekleri birlikte “Covid-19 işbirliği ve ortak çalışma meclisi” oluşturulmasını talep ediyoruz.”

DAHA FAZLA