Hekimi darbeden 3 kişi tutuklandı

Hekimi darbeden 3 kişi tutuklandı

İzmir'de bir hekime saldıran 3 kardeş tutuklandı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, mesaisi bittikten sonra otomobiliyle evine giderken fırının önünde duran doktor Ekin Hürel Günay’ı, sopalarla darbetmeleri sonrası gözaltına alınan ve kardeş oldukları öğrenilen Servet A., Fikret A. ve Sedat A., tutuklandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son adresi İzmir oldu. 22 Ağustos tarihinde Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen bir hasta ile engelli olduğu öğrenilen bir hekim arasında tartışma çıktı. Bu sırada merkezde bulunan başka bir hekim Ekin Hürel Günay, tartışmayı bitirmek için araya girdi. Tartışmanın devam etmesi üzerine Günay, "beyaz kod" verdi. Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen polis ekipleri tartışmayı sonlandırdı.

ARACINDAN İNDİ, SALDIRIYA UĞRADI

Olaydan yaklaşık 2 ay sonra, dün, mesai bitiminin ardından evine giderken otomobiliyle fırının önünde duran doktor Ekin Hürel Günay, aracından indiği sırada 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı.

Sopalarla Günay'a saldırıp darbeden 3 kişi, çevredekilerin araya girmesiyle kaçtı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Günay'ı Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Günay, buradaki müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

SALDIRGANLAR TUTUKLANDI

Polis, Günay'ın verdiği ifade ve yaptığı çalışma sonucunda, hekime saldıran ve kardeş oldukları öğrenilen Sedat A., Fikret A. ve Servet A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Günay ise bugün taburcu edildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından 3 saldırgan da adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan kardeşler Sedat A., Fikret A. ve Servet A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

DAHA FAZLA