Hekim, hemşire ve güvenlik görevlisine saldıran 2 kişi serbest bırakıldı

Hekim, hemşire ve güvenlik görevlisine saldıran 2 kişi serbest bırakıldı

Tülay Çiftçi ve Sinem Çiftçi, serbest bırakıldı.

Yalova'da hasta Tülay Çiftçi ile kızı Sinem Çiftçi; hekim, hemşire ve güvenlik görevlisine saldırdı. Saldırı sonrası serbest bırakılan 2 kişi için savcılık tarafından itiraz edildi ve tutuklama istendi. Yeniden savcıya çıkarılan isim, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Rahatsızlanan Tülay Çiftçi isimli kadın, Yalova Devlet Hastanesi'ne acilden giriş yaptı. Kendisiyle ilgilenen hekime şikayetlerini anlatan Çiftçi, serum takılmasını istedi. Hekim, panik atak geçirdiğini söylediği hastasına, serum takılmasına gerek olmadığını, EKG çekilmesi gerektiğini belirtti.

Çiftçi, serum takılmasında ısrar edince hekim de "Sağlıkçı olan benim, sakin olun" diyerek müşahede bölümüne yönlendirdi.

HASTA VE KIZI SALDIRDI

Bu sırada annesinin rahatsızlığını duyan Sinem Çiftçi, hastaneye geldi. Annesi ile konuşan Çiftçi, bir anda öfkeyle hastane koridorunda koşarak, hastaya müdahale eden başka bir hekime yumruk attı. Uzm. Dr. Esengül Doğan’ı darbeden Tülay ve Sinem Çiftçi, kendilerini engellemeye çalışan hemşire Abdurrahman Ekin ile güvenlik görevlisi Esra Uslu’ya da saldırdı.

SAVCIDAN TUTUKLAMA TALEBİ

"Beyaz kod" verilen hastanede polisler, Tülay Çiftçi ile Sinem Çiftçi’yi güçlükle durdurdu. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen anne ile kızı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karara itiraz eden savcı, ikinci kez tutuklama talep etti.

Yeniden gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından bir kez daha adliyeye sevk edilen Tülay Çiftçi ve Sinem Çiftçi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla yeniden serbest bırakıldı. (DHA)