HDP'nin Şırnak adayları: 'Seçim günü kent halkından çok asker ve polis oy kullandı'

HDP'nin Şırnak adayları: 'Seçim günü kent halkından çok asker ve polis oy kullandı'

HDP'nin Şırnak adayları, farklı kentlerden getirilen birçok polis, asker, korucunun oy kullanımı sonucu AKP'ye geçen Şırnak Belediyesi için halka özeleştiri yapmak zorunda olduklarını söyledi.

İlçelerden kent merkezine taşınan ve farklı kentlerden getirilen binlerce polis, asker ve korucunun toplu bir şekilde oy kullandığı Şırnak Belediyesi, AKP'ye geçti. Söz konusu durumu "Askeri darbe" olarak tanımlayan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eşbaşkan adayları Hişar Osal ve Nurcan Altürk, yapılan tüm hilelere rağmen halka özeleştiri borçları olduğunu belirtti. 

'KENT HALKINDAN ÇOK ASKER VE POLİS OY KULLANDI'

Seçim günü kent halkından çok asker ve polisin oy kullandığını söyleyen eşbaşkanlardan Hişar Osal, daha önce de dikkat çektikleri gibi iktidarın bu yönlü hazırlıklara seçimlerin çok öncesinde başladığını kaydetti. 

Özellikle kent merkezinde geçtiğimiz yıllarda ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında çok sayıda ailenin göç etmek zorunda bırakıldığını hatırlatan Osal, “Şırnak kent merkezi zaten yıkılmış, insanları burada değil. Şırnak yaralı ve mağdur. AKP de bunun üzerinden kendine oy devşirdi” değerlendirmesinde bulundu. 

Verdikleri mücadelenin sadece bir seçimi kazanmak ya da kaybetmekle ölçülmeyeceğini vurgulayan Osal, “Biz belediye almak ya da vekil olmak için bu partide mücadele etmiyoruz. Bizim mücadelemiz kardeşlik, eşitlik, barış ve onurlu bir yaşam mücadelesidir. Şimdiye kadar nasıl mücadele yürüttüysek bundan sonra da öyle mücadelemiz devam ediyor” dedi. 

'SİSTEMİN TÜM ÇABALARINI BOŞA ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR'

Oral, tüm antidemokratik hile ve uygulamalara rağmen Şırnak halkına karşı bir özeleştiri borçları olduğunu da ifade etti. Osal, bu konuda şunları söyledi: “Tüm bu sonuçlardan ders çıkarmamız gerekiyor. Kendimizi gözden geçirerek, eksikliklerimizi gidermemiz gerekiyor. Halkımızın ihtiyaçları nelerdir, nasıl bir siyaset üretmemiz gerekiyor, bu halkın ihtiyaçlarını nasıl giderebiliriz bunları konuşmamız gerekiyor. Kendimizi halkımızın hizmetine hazır hale getirmemiz gerekiyor. Sistem her zaman elinden geleni yapıp, hile yapıyor. Ama asıl bizim onların tüm bu çabalarını boşa çıkarmamız gerekiyor.”  

'BU HALK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Şırnak halkının kendi iradelerine sahip çıkarak kimseden bir şey beklememesi gerektiğini söyleyen Osal, AKP’nin şimdiye kadar kent için bir şey yapmadığına işaret ederek, "Şimdiye kadar buraya bir şey yapmayanlar bu saatten sonra da bir şey yapmayacak. Memleket olarak hep birinin gelip bize fabrika açmasını, iş kapısı açmasını beklemişiz. Şimdiye kadar gelen olmadığına göre bu saatten sonra da gelen olmayacaktır. Seçimi kaybetsek de halkımıza sahip çıkacağız. Seçim her şeyin sonu değil. Bu halk için ne gerekiyorsa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” mesajı verdi. 

'DAHA GÜÇLÜ DÖNECEĞİZ VE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Mezopotamya Ajansı'ndan Berivan Altan'ın haberine göre, Eşbaşkan Adayı Nurcan Altürk ise, Şırnak'ın Kürt kimliği ve direnişinin simgesi olduğunu, bundan kaynaklı da iktidarın özel olarak buraya yüklendiğini kaydetti. 

Asker ve polislerin kent merkezine taşınmasının yanı sıra halka “kayyum atarız” tehdidinde bulunulduğunu hatırlatan Altürk, “Devlet askeri bir darbe yaptı Şırnak’ta. Ancak bizim mücadelemiz devam edecek. Eksikliklerimizi giderek, kendimizi yeniden yaratarak, daha güçlü döneceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.