HDP'nin seçim şarkısını 'gözaltına' aldılar

HDP'nin seçim şarkısını 'gözaltına' aldılar

HDP'nin seçim araçlarına yönelik emniyet tacizi devam ediyor. Bingöl'de bir HDP seçim aracından çalan müzik nedeniyle, aracın sürücüsü gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) Bingöl'de seçim şarkısıyla ilgili de gözaltı yapıldı.

Daha önce de Mardin'de seçim aracı emniyeti çekilen HDP'nin bu kez de Bingöl'de seçim aracına ceza kesildi, aracın şoförü gözaltına alındı.

Kentte, HDP eş başkan adaylarının fotoğraflarının bulunduğu 10 araçtan 3’üne ayrı ayrı 108 TL para cezası kesildi. Para cezalarına ise “araçların reklam afişleriyle giydirilmesinin araç ruhsatına işletilmemesi” gerekçe gösterildi.

ŞARKIDA 'KÜRDİSTAN' GEÇİYOR DİYE ŞOFÖR GÖZALTINA ALINDI

HDP’nin seçim müziği olan “Bijî bijî HDP” şarkısının çalındığı bir araç da polislerce durdurularak, sürücü Mürsel Karasu gözaltına alındı.

Şarkıda geçen “Kürdistan” ifadesi gerekçesiyle Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Karasu, ifade işlemlerinden sonra serbest bırakıldı.

‘ÖNCE TAKİP ETTİLER’

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Karasu, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kent içerisinde seyir halindeyken takipte olduğumu anladım. Birkaç tur daha attıktan sonra aracı durdurup takipte olan araçtaki şahıslara, seçim çalışmamızı yapmamıza da mı izin vermiyorsunuz dedim. Polis olduklarını anladığım bu şahıslardan biri elindeki telefonla kayıttaydı. Polisin bizi, çalınan seçim müziklerimiz için takip ettiğini anladım.”

'MÜZİKLERİ KİM YÜKLEDİ' SORUSU

Bunun üzerine gözaltına alındığını belirten Karasu, gözaltında kendisine “Kürdistan” kelimesi geçen seçim müziklerinin flaş belleğe kimin yüklediğinin sorulduğunu söyledi. İfade işlemlerinin ardından serbest bırakılan Karasu, polisin seçim müziklerinin bulunduğu flaş belleğe el koyduğunu aktardı.

DAHA ÖNCE DE GÖZALTI YAPILDI

Seçim çalışmaları yürüten HDP Genç İlçe Eş Başkanı İsmail Handan ve seçim aracı sürücüsünün de aynı gerekçeyle gözaltına alınıp serbest bırakıldığı öğrenildi.

‘KEYFİ UYGULAMALAR'

Yaşananlara tepki gösteren HDP Bingöl Merkez İlçe Eş Başkanı Zeynel Barlas, hiçbir seçimde böylesi uygulamalarla karşılaşmadıklarını belirtti. Bingöl’de kendilerinin dışında 9 siyasi partinin belediye seçimleri için çalışma yürüttüğünü ifade eden Barlas, “Şimdiye kadar yaptığım araştırmaya göre seçim çalışması için parti reklamıyla giydirilen hiçbir siyasi partiye para cezası kesilmemiş. Özellikle jandarma bölgesine giren yerlerde, jandarma keyfi bir muamele ve kasti bir şekilde araçlarımıza, ses düzeni ve araçların giydirilmesinin ruhsata işlenmediğini gerekçe göstererek ceza kesti. Tamamen keyfi uygulamalardır bunlar” diye konuştu.

Ses sistemi ve giydirilmenin araç ruhsatına işletilmesi konusunu İlçe Seçim Kurulu’na sorduğunu belirten Barlas, İlçe Seçim Kurulu’ndan şimdiye kadar böyle bir kararın kendilerine gelmediği yönünde bir cevap aldığını kaydetti.

Bingöl halkının HDP’ye bir yöneliminin olduğu için bu uygulamalarla seçim çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını dikkat çeken Barlas, çalışmalarından asla vazgeçmeyeceklerini ve daha çok çalışacaklarını söyledi.