HDP'nin koronavirüs hakkındaki araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!

HDP'nin koronavirüs hakkındaki araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!

HDP, önergenin reddedildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Duyuruda, “İktidar, halk sağlığını hiçe saymaktadır” denildi.

İleri Haber

Türkiye’de koronavirüse dair tedbirlerin yeterli olup olmadığının belirlenmesi ve önlem alınması için HDP tarafından TBMM'ye sunulan araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi. HDP, önergenin reddedilmesine “İktidar, halk sağlığını hiçe saymaktadır” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Semra Güzel'in koronavirüs konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunduğu araştırma önergesi kabul edilmedi. Önergeye, AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grupları tarafından ret oyu verildi.

ÖNLEMLERİN ARAŞTIRILMASI İSTENMİŞTİ

Güzel’in önergesinde şu ifadeler yer almıştı:

“İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde görülen ve kısa sürede 100’den fazla ülkeye yayılan Covid-19 (Corona virüsü) virüsü her geçen gün farklı ülkelerde görülmeye ve bulaşıcı etkisi ile can almaya devam etmektedir. Sadece Çin’de 100 binden fazla kişide Corona virüs tespit edilmiş, ve şu ana kadar dünyada 3 binden fazla hasta Corona virüs sebebi ile hayatını kaybetmiştir. Çin’den sonra en fazla can kaybının yaşandığı ülke de 194 kişi ile İran olmuştur. Bununla beraber Türkiye’nin komşu ülkelerinden Yunanistan, Azerbaycan, Irak ve Gürcistan’da da Corona virüsü tespit edilmiştir. Türkiye’nin Corona virüsüne dair aldığı tedbirlerinin yeterli olup olmadığına dair incelemelerin başlatılması, bu önlemlerin hangi düzeyde olduğunun saptanılması, sağlık kurumlarının böylesi bir virüse dair hazırlıklı olup olmadığının analizinin yapılması ve eksikliklerin giderilmesi amacı ile Anayasanın 98. ve İç Tüzüğün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması için gereğini arz ve talep ederiz.”

HDP: İKTİDAR HALK SAĞLIĞINI HİÇE SAYMAKTADIR

HDP, önergenin reddedildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Duyuruda, “İktidar, halk sağlığını hiçe saymaktadır” denildi.