HDP'nin deprem yardımlarına izin alınmadığı gerekçesiyle el konuldu

HDP'nin deprem yardımlarına izin alınmadığı gerekçesiyle el konuldu

Jandarma, izin alınmadığı gerekçesiyle yardımlara el koydu.

Şırnak'ın Boyuncuk köyünde HDP'liler tarafından toplanan yardımlara, izin alınmadığı gerekçesiyle el konuldu. HDP'li Ahmet Aktuğ, kendileri hakkında hukuki işlem başlatılacağının da söylendiğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardım faaliyetlerinde bulunan Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik engellemelere bir yenisi eklendi. Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Boyuncuk köyünde HDP İlçe Örgütü’nün depremzedelerle dayanışmak için topladığı odun, kömür ve erzaklara Jandarma İlçe Komutanlığı tarafından "illegal yardım" iddiasıyla el konuldu.

Dayanışma faaliyetleri yütüren HDP'liler ise tek tek Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirildi.

'HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAĞI SÖYLENDİ'

Yaşananlara ilişkin konuşan HDP Güçlükonak İlçe Eş Başkanı Ahmet Aktuğ, "Boyuncuk köyünde topladığımız odun, kömür ve erzak yardımına el konuldu. Jandarma, topladığımız yardımın resmi olmadığını, kaymakamlıktan resmi yardım toplamak için gerekli evrakların alınması gerektiğini söyledi. Evrak olmadığı için olayın savcılığa intikal edileceğini ve hakkımızda hukuki işlem başlatılacağını belirtti" ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Aktuğ, devamında, "Bu şekilde İllegal yardım topladığımızı söylediler. Aramızda tartışma oldu. Sözlü olarak valilik kararı olduğu söylendi. Biz de onlara engele ilişkin bir evrakın bize tebliğ edilmesini istedik. Buna karşı dilekçelerimizi valiliğe göndereceğiz" diye konuştu.

AFAD DA YARDIMLARA EL KOYMUŞTU

HDP tarafından daha önce yapılan açıklamada da  Gaziantep'in Nurdağı ilçesine gönderilen deprem yardımlarına, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından el konulduğunu belirtilmişti