HDP'nin 'Demokrasi Buluşmaları' takvimi belli oldu

HDP'nin 'Demokrasi Buluşmaları' takvimi belli oldu

HDP'nin başlattığı ‘Demokrasi Buluşmaları’nın takvimi belli oldu. Programın ikinci ayağında birçok kesimle bir araya gelinecekken ilk olarak çoklu baro teklifine karşı savunmanın temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilecek.

HDP'nin Demokratik Mücadele Programı kapsamında başlattığı ‘Demokrasi Buluşmaları’nın takvimi belli oldu. Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya yürüyüşle başlatılan programın ikinci ayağı olan buluşmalarda birçok kesimle bir araya gelinecek. Demokrasi Buluşmaları kapsamında ilk olarak AKP ve küçük iktidar ortağı MHP'nin baroların yapısını hedef alan 'çoklu baro' teklifine karşı, savunmanın temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilecek.

TARIM EMEKÇİLERİYLE GÖRÜŞÜLECEK

HDP, 14 Temmuz’da Diyarbakır Cezaevi ve Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde “Hep Birlikte Hukuk ve İnsan Hakları İçin Buluşuyoruz” açıklaması yapacak. Buluşmaların bir diğer önemli noktası ise tarım işçisi emekçileri olacak. Bu kapsamda da bölgede mevsimlik işçilerin yoğun olduğu Urfa’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. “Mevsimlik Tarım İşçileriyle Emek Buluşması” gerçekleştirecek olan HDP, bu kapsamda bölgedeki emek örgütleriyle temas halinde olmayı amaçlıyor.

Eylem takviminde önemli buluşmalardan biri de 17 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin başlattığı sınır ötesi operasyonlarda yaşanan sivil ölümlere dikkat çekmek ve halkların “barış” talebini yüksek sesle dillendirmek için Diyarbakır’da bir buluşma sağlanacak.

KIDEM TAZMİNATI VE İŞSİZLİK

İstanbul’da, 17 Temmuz’da “Kıdem Tazminatı ve İşsizlik” şiarıyla buluşma gerçekleştirilecek. Toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelmeyi hedefleyen HDP, inanç grupları için de bir çalışma yürütüyor. “Halkların Özgürlüğü ve İnançları için Buluşuyoruz” temasıyla Hatay’da 18 Temmuz’da bir buluşma gerçekleştirilecek, farklı dini grupların temsilcileri de yer alacak. Suruç Katliamının yıl dönümü olan 20 Temmuz’da, İstanbul’da Suruç aileleriyle birlikte oturma eylemi gerçekleştirilecek. Demokrasi buluşmalarının son durağı ise 26 Temmuz’da İzmir olacak.