HDP’nin Bitlis ve Tatvan'daki usulsüzlük itirazı reddedildi

HDP’nin Bitlis ve Tatvan'daki usulsüzlük itirazı reddedildi

HDP'nin Bitlis ve Tatvan'daki yerel seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulu’na yaptığı usulsüzlük itirazları reddedildi. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Bitlis ve Tatvan'daki yerel seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulu’na yaptığı usulsüzlük itirazları reddedildi. 

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, HDP 15 bin 330 oy alırken, AKP ise 15 bin 605 oy almıştı. Geçersiz sayılan 2 bin 276 oyun yeniden sayılması ve aradaki 275 oy farkının incelenmesi talebiyle HDP'nin İlçe Seçim Kurulu’ndan sona İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz da reddedildi. 

KARARIN GEREKÇESİ

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre İl Seçim Kurulu’nun ret kararında şöyle denildi: “İtiraz eden siyasi parti yetkilisinin sandık kurullarının tutmuş oldukları tutanakları itiraz dilekçesine eklediği ancak bu tutanaklardan anlaşılacağı üzere tutanaklarda herhangi bir ihtirazı kaydın bulunmadığı, itiraz dilekçesi ekinde itiraza ilişkin başkaca herhangi bir somut delil ve kanıtlayıcı belge bulunmadığı nazara alınarak, Tatvan İlçe Seçim Kurlunun 03.04.2019 tarih 2019/36 karar numaralı kararın usul ve yasaya uygun olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenlerle itirazın reddine…" 

BİTLİS İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

Öte yandan HDP'nin Bitlis için de İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz da aynı gerekçelerle reddedildi. HDP'nin bu kararlardan sonra itirazları Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) taşıması bekleniyor.