HDP’nin AKP’den aldığı Patnos Belediyesi’nin borcu 136 Milyon

HDP’nin AKP’den aldığı Patnos Belediyesi’nin borcu 136 Milyon

Patnos Belediyesi’nin 136 Milyon TL borcu olduğu ortaya çıktı. HDP'li Eşbaşkanlar, mevcut duruma ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş, Sayıştay’dan ise denetimci talebinde bulundu.

HDP’nin AKP’den alarak seçimlerde kazandığı Patnos Belediyesi’nin 136 Milyon TL borcu olduğu ortaya çıktı. Eşbaşkanlar, mevcut duruma ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş, Sayıştay’dan ise denetimci talebinde bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eşbaşkanları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç tarafından 31 Mart seçimlerinde kazanılan ve AKP’den devralınan Patnos Belediyesi’nin borçlarına ilişkin açıklama yapıldı. 

Belediye binasında yapılan açıklamaya, Belediye Eşbaşkanları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç ile belediye encümenleri, partililer ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

'TÖRENE KATILMADI’ 

Patnos Belediye Eşbaşkanı Müşerref Geçer, önceki Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay tarafından belediyeye yüklü miktarda borç bırakıldığını belirtti. Belediye başkanını defalarca çağırmalarına rağmen devir teslim törenine gelmediğini belirten Geçer, “Defalarca çağırmamıza rağmen devir teslim törenimize gelmedi. Bizlerde bu borçları halkımıza açıklama gereği duyduk. Şunu ifade etmek istiyorum; biz buradayız ve burada olacağız. Patnos Belediyesi ne aşiret ne de birey belediyesidir. Patnos Belediyesi halkın belediyesidir” dedi.

BELEDİYE 136 MİLYON TL BORÇLA KARŞI KARŞIYA

Diğer Eşbaşkan Emrah Kılıç  da, hali hazırda Belediye Muhasebe Müdürü’nün verdiği bilgiye göre belediyenin 136 Milyon TL borç ile karşı karşıya kaldığını ve belediyenin kasasında yalnızca 14 bin TL paranın olduğunu aktardı. Kılıç, “Belediyemiz bünyesinde çalışan PATAŞ şirketine ait borcu ise 6 milyon TL civarındadır. 136 Milyona yakın bir borç stoku, bozulan bir gelir-gider dengesi ile mücadele ederek halkımıza söz verdiğimiz gibi hizmetlerimizi aksatmadan yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN MÜFETTİŞ İSTENDİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, belediyede yapılan her türlü usulsüzlüğe, her türlü yolsuzluğa karşı gereken tüm mücadeleyi vereceklerini ifade eden Kılıç, “ İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş, Sayıştay’dan da denetimci talebinde bulunduk. Oluşacak raporlar şeffaf bir şekilde basın ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.