HDP'nin '6-8 Ekim araştırılsın' önergesine AKP ve MHP'den ret!

HDP'nin '6-8 Ekim araştırılsın' önergesine AKP ve MHP'den ret!

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç'un 6-8 Ekim 2014 Kobanî protestoları sırasında yaşanan ölümler ve yaralanmalarla ilgili TBMM'ye verdiği soru önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

İleri Haber

HDP’nin, 6-8 Ekim 2014 Kobanî protestoları sırasındaki ölümler ve yaralanmalara ilişkin verdiği araştırma önergesi Meclis’te AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. HDP’den konuya ilişkin yapılan paylaşımda, “Her hafta araştırma önergesi vermeye ve suçunuzu yüzünüze vurmaya devam edeceğiz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç'un 6-8 Ekim 2014 Kobanî protestoları sırasında yaşanan ölümler ve yaralanmalarla ilgili, ulusal ve uluslararası hukuk bağlamında sorumlulukları bulunan kamu görevlilerinin araştırılması, bu görevliler hakkında soruşturma yapılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu araştırma önergesi AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarıyla reddedildi.

Araştırmak önergesi gerekçesine ulaşmak için tıklayın.

HDP’den konuya ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"6-8 Ekim Kobanî protestolarının araştırılmasına yönelik araştırma önergemiz AKP-MHP oylarıyla reddedildi. İktidar gerçeklerden kaçıyor, suçunu gizlemeye çalışıyor. Her hafta araştırma önergesi vermeye ve suçunuzu yüzünüze vurmaya devam edeceğiz."