HDP'lilerin AKP'ye üye yapıldığı ortaya çıktı

HDP'lilerin AKP'ye üye yapıldığı ortaya çıktı

Ankara'da aralarında HDP Keçiören İlçe Yöneticisi Vehbi Onat'ın da bulunduğu 25 kişinin bilgileri dışında AKP'ye üye yapıldığı ortaya çıktı.

Ankara'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Keçiören İlçe Örgütü Yöneticisi Vehbi Onat’ın da aralarında olduğu 25 kişinin haberleri olmadan AKP'ye üye yapıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi karşılaşılan usulsüzlüklere bir yenisi daha eklendi. Ankara’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Keçiören İlçe Örgütü Yöneticisi Vehbi Onat’ın da aralarında olduğu 25 kişinin haberleri olmadan AKP’ye üye yapıldı.

Durum bazı kişilerin HDP’ye üye olmak için partinin Genel Merkezi’ne başvurması ile ortaya çıktı. Bunun üzerine HDP Keçiören İlçe Örgütü’ne giden giden kişiler, durumu parti yöneticilerine aktardı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalarda Keçiören İlçe Örgütü Yöneticisi Vehbi Onat’ın da aralarında bulunduğu toplam 25 kişinin bulunduğu AKP’ye üye yapıldığı anlaşıldı.

'MAZBATAM OLMASINA RAĞMEN AKP ÜYESİ YAPILDIM'

HDP Yöneticisi Onat, "Beni 2016 yılında üye yapmışlar. Ama şaşırtıcı bir durum var, o da ben 2017 yılında HDP'de yönetici oldum. Buna rağmen beni AKP'den üye yapmaları şaşırtıcı bir durum.  İlginç olan bir diğer durum ise, HDP'den Keçiören'de yöneticilik mazbatam olmasına rağmen AKP üyesi yapılmışım" dedi.

AKP'ye habersizce üye yapılan kişilerinin sayısının çok daha fazla olabileceğini söyleyen Onat, konuya ilişkin suç duyurunda bulunacaklarını belirtti.