HDP'li vekillere valilik önünde abluka: Röportaj vermeleri bile engellendi!

HDP'li vekillere valilik önünde abluka: Röportaj vermeleri bile engellendi!

HDP Van Milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan, kentte 1574 gündür devam eden "etkinlik ve gösteri yasağını" protesto etmek için valilik binası önüne geldi. Polis Mezopotamya Ajansı'nın Sarısaç ile röportaj talebine müdahale etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan, kentte 1574 gündür devam eden "etkinlik ve gösteri yasağını" protesto etmek için Van Valiliği'nin önüne geldi. Sarısaç, "Partimizin önünde protesto serbest ise bu uygulama kalkmış demektir. Biz de halkımızı Valilik önüne davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ruşen Takva'nın aktardığına göre, HDP'li vekiller Van'da 1574 gündür devam eden "etkinlik ve gösteri yasağını" protesto etmek için valilik önüne geldi. HDP Van İl Örgütü polis ablukası altına alınırken, Sarısaç, "Van’da Ohal yasakları var. Partimize giden bütün yollar kapatılmış kimse içeri alınmıyor bu yüzden bizde bu yasaklar bitinceye kadar Van valiliğin önündeyiz burada basın açıklaması yapacağız" diye konuştu.

HDP'li vekillerin valilik önünde başlattıkları protestoyu CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu da ziyaret etti.

Öte yandan, polis, Mezopotamya Ajansı'nın Murat Sarısaç ile yapmak istediği röportaja müdahale etti. Gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi. Ruşen Takva, görüntü alınmasına engel olan polisin, "Çektirmiyorum. Git kime şikayet edersen et" dediğini ifade etti.