HDP'li Murat Sarısaç: Bölücülük yapan AKP, MHP ve onların kayyum zihniyetidir

HDP'li Murat Sarısaç: Bölücülük yapan AKP, MHP ve onların kayyum zihniyetidir

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine atanan kayyumlarla ilgili konuştu. Sarısaç, "Bölücülük yapan AKP, MHP ve onların Kayyum zihniyetidir" dedi.

Volkan karadede - @VolkanKaradede

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine atanan kayyumlarla ilgili İleri Haber'e değerlendirmelerde bulundu.Van Milletvekili Sarısaç, "Gelinen son noktada Kürtlerin bağını devletle kesmeye çalışan ve bölücülük yapan AKP, MHP ve onların Kayyum zihniyetidir" ifadelerini kullandı.

Sarısaç şu değerlendirmelerde bulundu:

'HUKUKLA AÇIKLANABİLECEK BİR DURUM DEĞİL'

"Bu durum hukukla açıklanabilecek bir durum değil, bu durum resmen bir irade tanımazlık, bir düşmanlıktır. Çünkü gerekçesiz bir şekilde halkın iradesini hiçe sayma, karşı tarafı düşman ilan etme ve hukuka bile gerek duymadan gasp edilme durumuyla karşı karşıyayız.

'İRADE TANIMAZLIĞI KABUL ETMİYORUZ'

Biz bundan sonrası için asla bu durumu kabul etmeyeceğimizi bildiriyoruz. Bu alışıla gelmiş barbarlığı, hukuk tanımazlığı, irade tanımazlığı kabul etmiyoruz ve bununla ilgili elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Daha seçimlerin üzerinden birkaç ay geçti, neye dayanarak görevden alabilirler, bu kadar kısa sürede kim hangi suçları işleyebilir. Artık Soylu’nun Erdoğan’ın kayyum atayacağız söylemiyle gerçekleşen altı doldurulmayan gerekçelerle kayyum atıyorlar.

'BÖLÜCÜLÜK YAPAN AKP, MHP VE ONLARIN KAYYUM ZİHNİYETİDİR'

Ülkenin gelmiş olduğu hal, Kürtlere bakış açısı, Kürtlerin iradesine bakış açısı ve tamamen bir gasp devleti haline gelmiş durumdur. İstanbul’da veya başka bir ilde yapamadığını Kürtlerin belediyeleri üzerinde, halkı kutuplaştırarak ve bunu da çok rahat, keyfi bir şekilde yapıyorlar. Suç olarak isnat edilen her şey daha önce de vardı, yargılama aşamasındaydı, eğer bunlar suç ise belediye başkanlığına aday olmak da suç olmalıydı. Yani gelinen son noktada Kürtlerin bağını devletle kesmeye çalışan ve bölücülük yapan AKP, MHP ve onların Kayyum zihniyetidir."