HDP'li milletvekilleri Meclis kürsüsünü işgal etti

HDP'li milletvekilleri Meclis kürsüsünü işgal etti

TBMM'de, açlık grevleriyle ilgili önergenin reddedilmesi üzerine HDP milletvekilleri, kürsüyü işgal etti.

TBMM Meclis Genel Kurulu’nda HDP’nin cezaevindeki açlık grevleriyle ilgili grup önerisi reddedilince HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Dilan Dirayet Taşdemir kürsüyü işgal etti.

Cezaevlerinde hak ihlalleri, görüş yasakları tecrit konusunda araştırma önergesi üzerine konuşan Başaran, “Meclis aylardır kendi üyesi dahil binlerce insan açlık grevindeyken üç maymunu oynuyor. 21 anne HDP grubunda oturuyor. 21 anne halkın parçası değil mi? Bu halkın sorunları sizin sorununuz değil mi? 188 gündür bir milletvekili aç. O milletvekilinin yaşamından da bütün bu sıralarda oturanlar sorumlu. Onu yaşatma görevi ve sorumluğuna tüm Meclisi davet ediyorum” dedi.

Başaran ve Taşdemir görüşmelerin ardından önerge reddedilince kürsüye çıktı. İki milletvekili cezaevinde devam eden açlık grevlerini gündeme getirdi. 8 kişinin hayatının kaybettiğini söyleyen vekiller çözüm üretilmesini istedi. Milletvekilleri kürsüde beklemeyi sürdürünce Meclis Başkanvekili Levent Gök oturuma ara verdi.

Duvar'ın haberine göre, Verilen aradan sonra kürsü işgalini sürdüren milletvekilleri HDP yöneticilerinin görüşmesi üzerine eylemi bitirdi.