HDP'li Milletvekili Feleknas Uca, Batman Cezaevi'ndeki durumu anlattı: Avukatlar hâlâ bilgi alamadı

HDP'li Milletvekili Feleknas Uca, Batman Cezaevi'ndeki durumu anlattı: Avukatlar hâlâ bilgi alamadı

Batman M Tipi Cezaevi'nde adli tutukluların olduğu bölümde bir koğuş tutuklular tarafından ateşe verildi. HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca konuyla ilgili "Avukatlar hala bir bilgi alamadı. Adalet Bakanlığı üzerinden bilgi almaya çalışıyoruz" dedi.

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Batman M Tipi Cezaevi'nde adli tutukluların olduğu bölümde bir koğuş tutuklular tarafından ateşe verildi. Zırhlı araçlar ve tomalar ve çok sayıda ambulansın sevk edildiği cezaevi önünde tutuklu aileler de toplandı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Batman M Tipi Cezaevi'nde isyan çıktı' iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

'CAN KAYBI YA DA YARALANMA YOK'

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı ifade edilirken, "Batman M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda 4 Nisan 2020 tarihinde akşam saatlerinde, bazı adli suçluların karıştığı münferit bir olay meydana gelmiştir. Olay kontrol altına alınmış olup, ceza İnfaz kurumu normal işleyişine dönmüştür. Olay nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bulunmamaktadır" denildi.'

'KİMSEDEN BİLGİ ALAMADIK'

Yangın görüntülerinde birçok mahkumun ıslıklar ve sloganlar eşliğinde dışarıya sesini duyurmaya çalışırken, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca cezaevindeki son duruma ilişkin  İleri Haber'e konuştu.

Cezaevine gittiklerinde kimseden bilgi alamadıklarını dile getiren Uca şunları söyledi:

"Siyasi koğuşta değil, adli koğuşta isyan çıkmış. Yaralı ve ölü yok diyorlar ama başka bilgiler de var. Bilgi kirliliği var. Az önce bilgi aldık teyit edemedik ama siyasi tutuklular orada kalmış. Batman Cezaevi'nin yaklaşık 350 kişilik  kapasitesi var ama şuan 600-650 kişi cezaevinde tutksak.

Akşam geç saatlere kadar oradaydık ve büyük bir duman vardı. Ailelerin hepsi çok endişeli. Saldırı da olmuş.  Avukatlar hala bir bilgi alamadı. Adalet Bakanlığı üzerinden bilgi almaya çalışıyoruz"

'KORONAVİRÜS SALGINI VARKEN BİNLERCE İNSAN ORADA TOPLANDI'

Uca, koronavirüs salgını tehdidi olduğunu hatırlatarak "Bu konuda ne emniyet yardımcı oluyor ne cezaevi yönetimi. Çok ciddi bir mesele. Özellikle koronavirüs salgını varken binlerce insan orada toplanmış durumda. Keşke açıklayıcı bir bilgi olsaydı. Bir tek yaralı ve ölü yok diyorlar ama ne avukatlar ne başka biriyle görüşme ayarlandı.Gerçekten herkes büyük bir endişe içinde" şeklinde konuştu.