HDP'li Kemalbay: Sesiniz dolar milyarderi yabancılara çıksın

HDP'li Kemalbay: Sesiniz dolar milyarderi yabancılara çıksın

HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, Süleyman Soylu'nun Afrikalı mülteciler hakkındaki söylemlerine “Dolar milyarderi yabancılara çıksın sesiniz' diyerek tepki gösterdi.

HDP'nin Bayraklı ve Konak ilçe kongrelerinde konuşan HDP Millervekili Serpil Kemalbay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saat satan Afrikalı mültecilerle ilgili sözlerine “Dolar milyarderi yabancılara çıksın sesiniz" sözleriyle tepki gösterdi.

Milletvekili Kemalbay 31 Mart yerel seçimlerini göstererek “Biz bu ülkenin işçilerinin, kadınlarının, çocuklarının, dağının, taşının, ovasının, suyunun hakkını savunuyoruz. Bir biz savunuyoruz. Bu yüzden mücadelemize daha sağlam sarılmalı, mücadelemizi daha ileriye taşımalıyız” ifadelerini kullandı.

Mezapotamya Ajansı'nın haberine göre Kadıfekale'de yaşayan mültecilere de değinen Kemalbay, Süleyman Soylu'nun “Elinde bir saat 10 liraya satıyor, Afrika’dan gelmiş. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” sözlerine  “Saat satan mültecilere değil, dolar milyarderi yabancılara çıksın sesiniz. HDP’nin halkların kardeşliğini savunuyor”  diyerek karşı çıktı.

DAHA FAZLA