HDP'li Gergerlioğlu'na tebligat ulaştı, 10 güne kadar teslim olması isteniyor

HDP'li Gergerlioğlu'na tebligat ulaştı, 10 güne kadar teslim olması isteniyor

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki cezanın infazı için tebligat gönderildi.10 gün içerisinde cezaevine teslim olması istenen Gergerlioğlu "Teslim olmayacağım" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 'sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre, bugün Gergerlioğlu’na hapis cezasının infazı için tebligat geldi. Gergerlioğlu'nun 10 gün içinde cezaevine teslim olması gerekiyor. 

'TESLİM OLMAYACAĞIM'

Gergerlioğlu bugün katıldığı Artı TV’de yayınlanan Medya Kritik programında tebligatın ulaşması durumunda ne yapacağına dair şunları söylemişti:

“Ben tanınan, bilinen bir insanım. Yerim yurdum belli.  Ben bunun hukuksuz olduğunu düşünüyorum. Ve kendim teslim olmayacağım.  Yakalama kararı durumunda adalet nöbeti evimde devam ediyor. Ama başka bir şekle evirilme durumu var. Bunu daha sonra kamuoyuna açıklayacağım. Benim meclisteki nöbetimin sonlandırmak için uyduruk bir karar aldılar. Meclise gitsem beni meclise almazlar. Araçlar ben var mıyım diye kontrol ediliyor.”