HDP'li bir belediyeye daha kayyum atandı

HDP'li bir belediyeye daha kayyum atandı

HDP’li Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Betül Yaşar’ın gözaltına alınmasının ardından, Hasan Doğan belediyeye kayyum atandı.

AKP iktidarının seçilmiş belediye başkanlarına ve HDP’li belediyelere yönelik operasyonları ve gözaltı uygulamaları bitmezken, Ağrı’da HDP’li Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Betül Yaşar’ın gözaltına alınmasının ardından, belediyeye kayyum atandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre HDP'li Diyadin Belediyesi’ne İlçe Kaymakamı Hasan Doğan kayyum olarak atandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada HDP’li Betül Yaşar’ın geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar'ın, 2019/2291 sayılı soruşturma dosyası ve bu dosya kapsamında gözaltına alınması göz önünde bulundurularak Anayasa'nın 127'nci ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 13 Temmuz 2020 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış, Belediye Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca yine aynı kanunun 46'ncı maddesi kapsamında Hasan Doğan Diyadin Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."

HDP’nin şu ana kadar 46 belediyesine kayyum atandı.

DAHA FAZLA