HDP'li 4 belediyeye kayyum atandı

HDP'li 4 belediyeye kayyum atandı

Mardin ve Şanlıurfa'da HDP yönetimindeki Savur, Mazıdağı, Derik ve Suruç belediyelerinin eş başkanlarının gözaltına alınmasının ardından, bugün belediyelere kayyum atandı.

AKP hükümetinin HDP'li belediyelere yönelik operasyonu sürerken, Mardin'e bağlı Savur, Mazıdağı ve Derik ile Şanlıurfa'ın Suruç belediyelerine kayyum atandı.

Dün Mardin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Savur Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Nalan Özaydın, Derik Belediyesi Eş Başkanı Mülkiye Esmez ve  Şanlıurfa Suruç Belediye Eş Başkanı Hatice Çevik haklarındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan eş başkanların yerine bugün İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı.

Mardin'in HDP'li Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in yerine Derik Kaymakamı Hakan Kafkas Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildi. Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın'ın yerine Muhsin Duran Kalkan ve Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü'nin yerine Bayram Türker Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildi. Şanlıurfa Suruç Belediye Eş Başkanı Hatice Çevik'in yerine ise Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş, kayyım olarak atandı. kayyım atandı.