HDP'li 10 milletvekili açlık grevine başlayacak

HDP'li 10 milletvekili açlık grevine başlayacak

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da bulunduğu HDP'li 10 milletvekili, açlık grevindeki tutuklu vekil Leyla Güven'e destek amacıyla 2 günlük açlık grevine başlayacak.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven'in başlattığı ‘süresiz-dönüşümsüz açlık grevi' eylemi 26. gününe girerken aralarında Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın da olduğu 10 milllevekili, Güven'e destek için 2 günlük açlık grevi yapacak.

HDP, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Diyarbakır başta olmak üzere hazırlıklarını tamamlayan illerin bugün (3 Aralık Pazartesi) başlayacağını, yarın ki Meclis grup toplantısının ardından milletvekillerinin de açlık grevine katılacağını bildirdi.

Mecliste başlatılan açlık grevi eylemi 2 gün sürecek.

'TUTUKLU BİR MİLLETVEKİLİNİN AÇLIK GREVİ YAPMASI MECLİSİN GÜNDEMİNDE OLMALI'

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan da Meclis’te gazetecilerin sorulanı yanıtladı. Güven’in tek tutuklu milletvekili olduğunu belirten Buldan, “Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine destek amaçlı sembolik olarak 2 gün Meclis’te benimde içinde bulunduğum 10 milletvekili arkadaşımızla açlık grevi yapacağız. Güven’in başlatmış olduğu eylem önemli bir eylem. Ama Meclis bunda çok sessiz. Tutuklu bir milletvekilinin açlık grevi başlatması Meclis’in de gündeminde olmalı. Umarım Meclis Başkanı başta olmak üzere herkes bu konuda sorumluluğunu, görevini yerine getirir. Diğer siyasi partiler, hükümet de bu konuda sessizliğini bozarak bir şey söylemeli” açıklaması yaptı.

SEBAHAT TUNCEL DE CEZAEVİNDEN DESTEK VERMİŞTİ

Güven'e destek amacıyla 1 Aralık'ta, iki yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile 14 kadın tutuklu da Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde 10 günlük açlık grevine başlamıştı.