HDP’den Zarrab davasıyla ilgili suç duyurusu

HDP’den Zarrab davasıyla ilgili suç duyurusu

HDP, ABD’de süren Reza Zarrab davasında ortaya çıkan yeni bilgiler ışığında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İleri Haber

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve partisinin bazı milletvekilleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Reza Zarrab’ın 2013’te gözaltına alındığı ve sonra serbest bırakıldığı hatırlatılarak, yolsuzlukla suçuyla ilgili 4 bakanın da Yüce Divana gönderilmesinin Mecliste reddedildiği kaydedildi.

‘ORTAYA ÇIKAN DELİLLERİ DİKKATE ALARAK…’

ABD'de süren Reza Zarrab davasında, yeni iddia ve belgelerinin ortaya çıktığını belirten Kerestecioğlu, "Bu konu artık Türkiye sınırlarının da dışına taştı. Türkiye hükümeti yetkilileri ve diğer üst düzey yöneticiler ile ilgili iddiaların, ortaya çıkan delillerle dikkate alınarak yeniden soruşturulması için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

‘İDDİALAR ÇOK AĞIR’

İddiaların çok ağır olduğunu belirten Keresteciğlu, “Şüpheli eski bakanların görevlerini yerine getirirken, işledikleri iddia olunan suçlar bakımından savcılıkla resen ulaşılan bulgularla birlikte hazırlanan fezleke ve eki dosyalarıyla birlikte Anayasa 100. maddeye göre işlem yapılmak üzere Meclise gönderilmesini isteyeceğiz ve haklarında etkili soruşturma başlatılmasını ve adil bir yargılanma sonucu cezalandırılmalarını talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

‘UCU KİME DOKUNUYORSA DOKUNSUN’

Kerestecioğlu, "Bu iddialar, Mecliste partilerden eşit katılımla oluşacak, bir komisyon aracılığıyla araştırılmalıdır. Ucu kime dokunuyorsa dokunsun sonuna kadar gidilmelidir" dedi.

‘KAÇTIKÇA ŞAİBE ARTAR’

Ahmet Yıldırım da iddiaların gerçekse ceza, değilse arınmayla neticelenmesini istediklerini belirterek, iddialardan kaçılması halinde şaibenin artacağını söyledi.