HDP'den kayyum raporu: 'Erdoğan darbecidir'

HDP'den kayyum raporu: 'Erdoğan darbecidir'

Açıklanan raporda, kayyumların bir yıllık pratikleri, saldırının amacı, halk iradesine el konulması gibi konular yer aldı. 

İleri Haber

HDP’nin bir yıllık kayyum raporunda, 31 Mart seçimlerinde kazanılan 63 belediyenin yüzde 81’ine kayyum darbesi yapıldığı belirtildi. Kazanılan belediyelerden 53’üne el konulduğu ifade edilen raporda, 12 belediyede hizmetlerin sürdüğü ifade edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, 19 Ağustos 2019’daki kayyum darbesinin yıl dönümü nedeniyle, bir yıllık kayyum raporunu açıkladı. Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Demokratik Yerel Yönetimler Eş Sözcüsü Hediye Karaaslan, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Üyesi Yunus Parim tarafından açıklanan raporda, kayyumların bir yıllık pratikleri, saldırının amacı, halk iradesine el konulması gibi konular yer aldı. 

Paylan açıklamasında, “Erdoğan darbecidir. Bir kez daha darbe siyasetini geçen yıl bu tarihlerde Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerimize darbe vurarak hayata geçirdi. Ancak siyasi partiler muhalefet dahil olmak üzere Kayyım Darbesine karşı yeterli tepkiyi vermemiştir. Bizler geçen yıl bu tarihlerde Diyarbakır, Mardin ve Van'da halkımızla beraber tepkimizi en yüksek şekilde ortaya koyduk ama Türkiye siyaseti Türkiye'nin doğusunda olan darbelere karşı tepkiyi Türkiye'nin batısında olduğu kadar ortaya koyamadı” dedi.

Raporda, 31 Mart seçimlerinde kazanılan 63 belediyenin yüzde 81’ine kayyum darbesi yapıldığı belirtildi. Kazanılan belediyelerden 53’üne el konulduğu ifade edilen raporda, 12 belediyede hizmetlerin sürdüğü ifade edildi.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayın.