HDP’den ittifak açıklaması: 'Kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır'

HDP’den ittifak açıklaması: 'Kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifak yapmak isteyen partilere kapılarının açık olduğunu söyleyerek, “Kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak. Halkımız bunu kabul etmiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır" dedi.

Demokratik Mücadele Programı kapsamında partisinin Kars İl Örgütü’nü ziyaret eden Buldan, ittifak tartışmalarına ilişkin konuştu. Buldan, tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun koronavirüs salgını nedeniyle açık cezaevine alınırken HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın ise tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

Buldan, “Leyla Güven ve Musa Farisoğulları, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel cezaevinde kalmaya devam ediyor. Şimdi HDP’nin bütün bunlar karşısında diz çökmesini, boyun eğmesini istiyorlar” dedi.

Buldan şöyle devam etti:

“Kusura bakmayın, HDP Türkiye’nin üçüncü büyük partisidir, HDP milyonların gönlünde taht kuran bir partidir. HDP 7 milyona yakın insanın oy verdiği bir partidir. Bütün televizyon kanallarında HDP kapatılsın veya kapatılmasın tartışmaları var. HDP dört duvardan ibaret bir parti değildir, kapısına kilit vurulacak bir parti değildir. İnsanların yüreğinde, vicdanında, HDP’yi mahkum edemezsiniz, kapatamazsınız. Bütün bunlar AKP hükümetinin çaresizliğinin göstergesidir. HDP’yi kriminalize etmektir. AKP küçüldükçe, AKP oy kaybettikçe HDP daha çok büyüyor. Bizler Türkiye’de barışın, demokrasinin, özgürlüklerin güvencesiyiz. Bütün bunları son seçimlerde Türkiye halklarına gösterdik, 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdik. Her şeye rağmen başarı elde ettik. 23 Haziran seçimlerinde Türkiye’de umut olduğumuzu gösterdik. İstanbul seçimlerinde kazandıran ve kaybettiren pozisyonumuzu gösterdik. Korkuları bundandır. HDP en yakın seçimlerde Türkiye’yi yönetmeye aday bir parti olarak alanlara çıkacak. İfade ettiğimiz günden beri bize saldırılar bitmedi. Bu ülkede sadece siz yaşamıyorsunuz.”

'MUHALEFET PARTİLERİNE KAPIMIZ AÇIK'

“Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan, milyonlarca insanın oy verdiği bir parti, başkalarına gitmek yerine, diğer partilere kapısını açacak, demokrasinin önünü açacak. İsteyen gelir, isteyen gelmez. Bu kadar açık ve net. Kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak. Halkımız bunu kabul etmiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır. Gelecek olan, ittifak yapacak olan bütün muhalefet partilerine kapımız açıktır. Ancak faşizmi, baskıcı ve şiddet politikalarını, gaspı ve kayyımcı anlayışı, ancak ve ancak demokratik mücadelemizi yükselterek, demokrasi yolunda ilerleyerek, yok edebiliriz.” (MA)