HDP'den Hatay'daki yangınlara ilişkin açıklama

HDP'den Hatay'daki yangınlara ilişkin açıklama

HDP'den yapılan “Orman yangınlarının sorumlularını lanetliyoruz” başlıklı açıklamada, iktidarın ormana, doğaya ve ekosisteme bakışının son derece sorunlu olduğu vurgulandı.

İleri Haber

Hatay’daki orman yangınlarına ilişkin HDP’den yapılan açıklamada, “Ormanlık alanlar yandıktan sonra o topraklarda yükselen otelleri ve villaları; açılan maden ve taş ocaklarını, kısacası rant uğruna ülkenin geleceğini yakan anlayışı unutmuyoruz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerine sıçrayan orman yangınına ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Orman yangınlarının sorumlularını lanetliyoruz” başlıklı açıklamada, iktidarın ormana, doğaya ve ekosisteme bakışının son derece sorunlu olduğu vurgulandı.

Şaibeli ihalelerle satılan yangın söndürme uçakları; güvenlik bahanesiyle yakılan hektarlarca arazi; günlerce, haftalarca bilerek müdahale edilmeyen yangınlar ve tahrip edilen yaşam alanları; imara açılsın diye rant alanı yaratmak için çıkarılan yangınlar; maden sahası yaratmak için yakılan ormanlar... Ormanlık alanlar yandıktan sonra o topraklarda yükselen otelleri ve villaları; açılan maden ve taş ocaklarını, kısacası rant uğruna ülkenin geleceğini yakan anlayışı unutmuyoruz” denilen açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Bu vesileyle bir kez daha, kimden gelirse gelsin ve hangi nedenle olursa olsun, ormanların yakılmasının ve eko sistemin tahrip edilmesinin karşısında kararlı tutumumuzu sürdüreceğiz. Nerede olursa olsun, ekolojik dengelerin ve sistemin korunması mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.”