HDP’den Gergerlioğlu açıklaması: Öldürme kastıyla cezaevine götürüldü

HDP’den Gergerlioğlu açıklaması: Öldürme kastıyla cezaevine götürüldü

HDP gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında açıklama yapıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, dün evinde darp edilerek gözaltına alınan ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun son durumuna ilişkin Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yapıyor. Hastane önünde konuşan HDP milletvekili Mahmut Tuğrul, “Dün Türkiye demokrasi tarihinde bir kara leke düştü” dedi. 

'MİLLETVEKİLİMİZ ÖLDÜRME KASTIYLA ZORLA CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ'

Açıklamada, Gergerlioğlu’nun hala yoğun bakımda olduğu vurgulanarak, “Milletvekilimiz öldürme kastıyla cezaevine zorla götürüldü” ifadesi kullanıldı.

‘STRESE BAĞLI NEFES DARLIĞI YAŞIYOR’

“Zulümde rakip tanımıyorlar. Ama unutmasınlar ki bizde direnişin tarihini yazıyoruz” diyen Toğrul, Gergerlioğlu’nun durumuna ilişkin bilgi verdi. Toğrul, “Arkadaşımızı darp edilerek zorla araca bindiriliyor ve daha sonra gazi Mustafa Kemal Hastanesi’ne götürülüyor. Ve orada bir darp raporu alıyor. Çünkü arkadaşımızın birçok yerinde yara izleri var, özellikle kollarında darp var, ensesinde kızarıklık ve bu strese bağlı olarak kalp ritminin bozukluğa bağlı nefes darlığı sorunu yaşıyor” ifadelerini kullandı.  

‘BİLE BİLE ÖLÜMLE YÜZ YÜZE GETİRİLİYOR’

Sağlık kontrolü esnasında doktorun daha teşekküllü bir hastaneye götürülmesi söylemesine rağmen Gergerlioğlu’nun cezaevine götürüldüğünü söyleyen Toğrul, “Bile bile ölümle yüz yüze getiriliyor. Öldürmek kastıyla cezaevine götürülüyor. Arkadaşımızın nerede olduğuna dair tek bir kelime bile partimize iletilmiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi. Toğrul konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu gerçekten bu ülkede adaletin, hukukun olmadığını her vesile ile gözümüze sokmak girişimidir. Gece geç saatte arkadaşımız yüzlerce robokokun arasında hastaneye götürüldü. Doktorların çabasına, emeğine teşekkür ediyoruz ama arkadaşımızla ilgili şimdi içeri girdik ve yetkililerden bilgi almak istedik. Ama bir doktor, bir hastaneye yetkilisi bizimle görüşmeye çekindi. Talimatı nereden aldıklarını bilmiyoruz ama talimat aldıkları kesin. Ama burada onlarca milletvekili kendilerinin partisinin bir milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun mevcut durumu nedir bilgisini alacaklar. Doktorlar nasıl bir talimat aldıysalar bilemiyoruz ama arkadaşımızla ilgili bir bilgi alamadık.

‘GERİ ADIM ATTIRAMAYACAKLAR’

Arkadaşımız hala yoğun bakımda ve arkadaşımız burada mı kalacak yoksa cezaevine mi götürülecek, durumu hangisine elverişli bunun bilgisini alamıyoruz. Ama bunu yakında takip edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, şunu bilsinler ki; HDP’ye veya milletvekillerine veya herhangi bir üyesine geri adım attıramayacaklar.”