HDP’den Diyarbakır’da 1 Eylül Mitingi

HDP’den Diyarbakır’da 1 Eylül Mitingi

HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Diyarbakır’da miting düzenleyeceğini açıkladı.

Foto: Arşiv

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, Kurban Bayramı dolayısıyla halkla bayramlaşma programı organize etti. Partinin il binasında düzenlenen programa, milletvekilleri Selçuk Mızraklı, Dersim Dağ ve Remziye Tosun’un yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Programda konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı, partililerin bayramını kutladı.  Çamcı, burada yaptığı açıklamada 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Diyarbakır’da miting düzenleyeceklerini duyurdu.

DİYARBAKIR’DA 1 EYLÜL MİTİNGİ

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstasyon Meydanı’nda düzenleyecekleri miting çalışmalarına başladıklarını aktaran Çamçı, “Barış tecrit edilemez” şiarıyla PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde süren tecridin kaldırılmasını talep edeceklerini söyledi. Barıştan artık söz edilmediğini, ısrarla savaş politikalarının yoğunlaştırıldığını dile getiren Çamçı, devam eden tecrit ile beraber kaybedilen her günün Türkiye halklarına kaybettirdiğini söyledi.

‘EN ÖNEMLİ GÜÇ MORALDİR’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre mücadelelerinde en önemli faktörün moral olduğunu sözlerine ekleyen Çamçı, “Eksikliklerimizi tespit edip düzelteceğiz. Geleceğimiz ve çocuklarımız için bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Duruşumuz bizi mutlaka başarıya götürecektir. Başka bir yolda yoktur. Biz mücadelemizden moral alırız ve mücadelemizde en önemli güç moraldir. Hiçbir şey bizi moralsizliğe itmemeli” şeklinde konuştu.