HDP'den 7 ilde kayyum karşıtı halk buluşmaları

HDP'den 7 ilde kayyum karşıtı halk buluşmaları

HDP Kayyumlara Karşı Kriz Koordinasyon Merkezi, kayyum atamalarının ikinci ayını doldurduğu 19 Ekim’e kadar kesintisiz, süresiz eylemlerin sürmesini kararlaştırdı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kayyumlara karşı oluşturduğu Kriz Koordinasyon Merkezi dün bir araya gelerek kesintisiz eylem kararı aldı.

Kayyum atamalarının ikinci ayını doldurduğu 19 Ekim tarihine kadar koordinasyon demokratik tepkileri kesintisiz sürdürme kararı aldı. Koordinasyon kararları Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) tarafından da onaylanırken, HDP tarafından bir dizi eylem, etkinlik planlaması çıkarıldı.

'DEMOKRASİ İÇİN BULUŞUYORUZ' ETKİNLİKLERİ

Bu kapsamda tüm yerellerde halk toplantılarının yapılması planlanırken, HDK, DTK ve HDP öncülüğünde Diyarbakır, Van, Mardin, Batman, Adana, İstanbul ve İzmir’de kayyumlara karşı toplumsal dayanışma temalı “Demokrasi İçin Buluşuyoruz” etkinlikleri düzenlenecek.

7 merkezde düzenlenecek halk buluşmalarının miting şeklinde örgütlenmesi karar altına alınırken, çevre kentlerinden de katılımın sağlanacak. Halk buluşmaları öncesinde HDP’li vekillerin planlamasıyla yerellerde çalışmaların yapılmasının da planlandığı koordinasyonda başlatılan imza kampanyasının da yürütülmesi karar altına alındı.

Kayyum atanmalarının ikinci ayını doldurduğu 19 Ekim’de özellikle Diyarbakır, Van ve Mardin’de o gün nöbet yerinde yapılacak açıklamaya Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) temsilcilerinin davet edilmesi ve heyet ziyaretlerinin yapılması için çalışma yürütülecek.

19 Ekim’e kadar sürecek eylem planlamaları şöyle:

"* Diyarbakır, Van ve Mardin’de nöbet eylemlerine mahallelerin taşınması, nöbet yerlerine imza stantlarının kurulması ve kitlesel imza kampanyası çalışmasının yürütülmesi,

* HDK, HDP öncülüğünde kayyım darbesine karşı toplumsal tepkiyi büyütecek eylem ve etkinliklerin hayata geçirilmesi, nöbetlere farklı kesimlerden heyet ziyaretlerinin yapılmasını sağlayacak çalışmaların yürütülmesi,

* İstanbul’da Bursa, Yalova, Kocaeli, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Sakarya’nın tüm ilçelerden katılımın sağlandığı etkinlik 16 Ekim’de Esenyurt’ta gerçekleşecek.

* Batman’da, kente bağlı tüm ilçeler ile Siirt il ve ilçelerden katılımı ile  16 Ekim halk buluşması yapılacak.

* Van ve çevresindeki il ve ilçelerden katılımın sağlandığı halk buluşması 17 Ekim’de Van’da gerçekleştirilecek.

* Mardin, Şırnak ve Urfa il ve ilçelerinden katılım sağlandığı halk buluşması Mardin merkez da 18 Ekim’de gerçekleşecek.

* İzmir’e bağlı bütün ilçelerden, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli ve Antalya tüm il ve ilçelerden katılım ile  17 Ekim’de İzmir’de halk buluşması yapılacak.

* Adana’ya bağlı bütün ilçeler, Mersin, Osmaniye, Hatay tüm il ve ilçelerden katılımı ile 18 Ekim’de Adana’da halk buluşması yapılacak.

* Ankara’ya bağlı bütün ilçeler, Konya, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir tüm il ve ilçelerden katılımın sağlanacağı halk buluşması 19 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek.

* Görevden uzaklaştırılan üç büyükşehir belediye eşbaşkanlarına ilişkin kararı İçişleri Bakanlığı 2 ayda bir gözden geçireceğinden bütün yerellerde 19 Ekim günü saat 13.00’da kitlesel basın açıklaması yapılacak." (MA)