HDP’de üç vekilin COVID-19 testi pozitif çıktı

HDP’de üç vekilin COVID-19 testi pozitif çıktı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) TBMM Grup Başkanvekilleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, partili üç milletvekilinin koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) COVID-19 virüsünün yayılmasına ilişkin her gün yeni haberler geliyor. HDP’nin TBMM Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, grup salonunun bulunduğu kattaki bir temizlik personelinin enfekte olduğunun tespit edilmesinin ardından üç vekilin testlerinin pozitif çıktığını bildirdi. Yazılı açıklamada, vekillerin sağlık durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.

Beştaş ve Oluç imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Daha önce de açıkladığımız gibi grup salonumuzun da bulunduğu katta bir temizlik personelinin enfekte olduğu hafta başında tespit edilmişti. Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştı. Şu ana kadar yapılan testlerde toplamda 3 vekilimizin enfekte olduğu anlaşıldı. Vekillerimiz doktor kontrolü altındadır ve sağlık durumları iyidir."

HDP Grup Başkanvekilleri dün bir HDP’li vekilde koronavirüs tespit edildiğini duyurmuştu.

BOSTANCI’NIN EKİBİNDE VE ÇAY OCAKLARINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçen hafta AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın ekibinde ve Meclis Basın Bürosu’nun çay ocağında çalışan bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından çok sayıda kişinin testinin pozitif çıktığı bildirilmişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Grubu’ndaki çay ocağında bir kişide koronavirüs tespit edildiğini ve bu nedenle çay ocağının kapatıldığını söylemişti. Meclis'te görülen vakaların ardından milletvekillerinin basın toplantıları, ana binanın dışına alınmış, vekil odalarında dezenfeksiyon çalışmaları yapılmış ve Genel Kurul çalışmalarına 30 Haziran’a kadar ara verilmişti.