HDP, Urfa ve Mardin için kriz merkezi oluşturdu

HDP, Urfa ve Mardin için kriz merkezi oluşturdu

HDP, Kuzey Suriye sınırında yaşanan çatışmalar nedeniyle Urfa ve Mardin'de yaşanan sivil ölümleri, yaralanma ve göçler için tedbir geliştirmek amacıyla kriz koordinasyon merkezi kurdu.

HDP, Şanlıurfa ve Mardin’de yaşanan sivil kayıplar için bir koordinasyon merkezi kurdu. Yapılan açıklamada, “sivil kayıpların yaşandığı Mardin ve Urfa’daki duruma ilişkin HDP’de bir kriz koordinasyonu oluşturuldu” denildi.

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada: “HDP’nin 9 Ekim’de oluşturduğu Merkezi Kriz Koordinasyonuna bağlı olarak bugün itibariyle Urfa ve Mardin için iki ayrı kriz merkezi oluşturuldu. Mardin ve Urfa’da çalışma yürütecek olan kriz merkezlerinde HDP PM üyeleri, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları yer alıyor” denildi.

Koordinasyon merkezleri ile ilgili bilgilerde şu ifadelere yer verildi, “Oluşturulan merkezler; krizin derinleşerek sınır bölgelerindeki yerleşim yerlerinin boşaltılması ve saldırılar sonucunda yaşanan can kayıpları ve yaralamalara karşı tedbir geliştirmek, dayanışma ağları oluşturmakla görevlendirildi. HDP tarafından bölgedeki il, ilçe örgütleri ve belediyelerine gönderilen genelgede her türlü hazırlığın tamamlanarak dayanışma ağlarının güçlendirilmesi istendi.”

HDP’nin ayrıca Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan bir heyet, Nusaybin’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmiş; fakat kendilerine güvenlik gerekçesiyle izin verilmemişti.