HDP Soylu'yu dövizlerle karşıladı: 'Pudra şekeri bakanı'

HDP Soylu'yu dövizlerle karşıladı: 'Pudra şekeri bakanı'

Süleyman Soylu Meclis 'te konuşma yaptığı esnada HDP dövizlerle tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında uyuşturucuyla mücadeleye değinince muhalefet vekilleri AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun aracında çıkan kokaini "pudra şekeri" diyerek savunmasını hatırlatarak, ¨pudra şekeri¨ dövizleri kaldırdı.

Öte yandan Süleyman Soylu'nın, konuşmasının sonunda AKP sıralarına eğilip alkış almasını eleştiren CHP Grup Başkanı Özgür Özel, söz alarak AKP sıralarına döndü ve “Bir oyuna gelmeyin. ‘Şehit ailelerini ayakta alkışlar mısınız’ deyip kendi ayakta alkışlanıyormuş çakallığını yapana alet olmayın” dedi. Bu anlardan sonra AKP'li ve MHP'li vekiller Özel'in üzerine yürüdü.

KADIGİL: SEN SOYLU'NUN AVUKATI MISIN, HADSİZ!

Çıkan tartışmanın ardından oturuma ara verilirken, MHP’li Ayşe Sibel Ersoy, bu anları kayıt altına alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil'in telefonuna vurarak kayıt almasını engellemeye çalıştı. Kadıgil, Ersoy'a ¨Sen Soylu’nun avukatı mısın? Hadsiz!¨ diyerek tepki gösterdi.