HDP mitingine yönelik bombalı saldırı davasında HTS kayıtlarına dair bilirkişi raporu geldi

HDP mitingine yönelik bombalı saldırı davasında HTS kayıtlarına dair bilirkişi raporu geldi

HDP mitingine yönelik bombalı saldırının davası sürüyor. Bugün yapılan duruşmada, dosyaya sanıkların kendi aralarında ve diğer örgüt üyeleriyle yaptıkları görüşmelerin HTS kayıtlarına dair bilirkişi raporu ekledi.

HDP'nin 5 Haziran mitingine yönelik bombalı saldırıya ilişkin görülen davanın duruşması görüldü. Dosyaya sanıkların kendi aralarında ve diğer örgüt üyeleriyle yaptıkları görüşmelerin HTS kayıtlarına dair bilirkişi raporu ekledi.  

HDP’nin 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi Diyarbakır’da düzenlediği mitinge yönelik bombalı saldırıya ilişkin açılan davanın 19'uncu duruşması Sincan Batı Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

"Güvenlik" gerekçesiyle Diyarbakır’dan Ankara’ya nakledilen davanın duruşmasında, tutuklu sanık Orhan Gönder, hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Mustafa Kılınç, İsmail Korkmaz ve tutuksuz sanık Burhan Gök, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Duruşmayı HDP milletvekilleri Şevin Coşkun, Zeynel Özen, Mensur Işık ve Ayşe Sürücü de takip etti. 

Mahkeme heyeti, sanıkların kendi aralarında ve diğer örgüt üyeleriyle yaptıkları görüşmelere ilişkin HTS kayıtlarına dair bilirkişi raporunun dosyaya geldiğini açıkladı. 

Mahkeme başkanının açıklamasından sonra sanıklar söz alarak tahliye talebinde bulundu. 

AVUKATLARDAN EK SÜRE TALEBİ

Katılan avukatları ise dosyaya eklenen bilirkişi raporunu incelemek için bir sonraki duruşmaya kadar süre talebinde bulundu. 

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 27 Haziran tarihine erteledi. (MA)

HTS NEDİR?

Hakim ya da cumhuriyet savcısı kararı gereğince Bilgi Teknolojileri Kurumuna yapılan talep çerçevesinde, belirlenmiş bir numaraya ait iletişim bilgilerinin tespit edilmesi, dinlenmesi ve kayda alınmasını kapsayan raporlardır. Bu raporlara HTS ismi verilmektedir.