HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesi  protesto ediliyor: 'Faşizme geçit yok'

HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesi protesto ediliyor: 'Faşizme geçit yok'

HDP İzmir İl Örgütü binasına düzenlenen saldırıya karşı birçok siyasi parti üyesi, saldırıyı protesto etmek için sokaklara çıktı.

İleri Haber

HDP'nin İzmir İl Örgütü binasına düzenlenen saldırıda parti çalışan Deniz Poyraz'ın katledilmesinin ardından birçok ilde protesto gösterileri düzenleniyor. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İzmir HDP İl binası önünde yurttaşlarlara bir araya geldi. Yurttaşlar, "Saldırılara boyun eğmedik eğmeyeceğiz" dedi.

Eylemde konuşan Buldan, Deniz’in bize bıraktığı miras asla yere düşmeyecek, bize bıraktığı bayrak asla yere düşmeyecek Deniz’in o gülen yüzü her zaman bizim gözlerimizin önünde mücadele azmimiz olacak. Biz bu cinayetleri, bu hikayeleri bu filmleri çok gördük. Bize “biat edeceksiniz, bizim önümüzde diz çökeceksiniz” diyenlere karşı asla ve asla onurumuzdan taviz vermedik, bundan sonra da diz çökmeyeceğiz” dedi.

Erkan Baş ise “Özgürlükten eşitlikten bu mücadeleden bir adım geri durmayacağız. Bugün İzmir’de bir cinayet işlenmiştir. Tetiği çeken bir katil vardır. Ama hiç kimse bize bu katili yaratan bu katili besleyen bu katili büyüten, bunu bu ülke halklarının başına bela eden düzeni unutturmamalıdır. Biz o alçak katil hak ettiği cezayı alsın diye elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama bugün izmir de bir şey için daha söz veriyoruz. Onu yaratan besleyen ve büyütenler bilsin ki bu halkın iki eli onların da yakasında olacak onlardan da hesap soracağız. Kardeşlerim HDP’yi susturmak istiyorlar. Biz biliyoruz. Şahidiz ne yaparlarsa yapsınlar. HDP susmadı, susmayacak. HDP’yi yalnızlaştırmak istiyorlar. Duysunlar bilsinler işte buradayız. Hdpnin yanındayız. Buradayız ne yapabiliyorsanız. Gücünüz neye yetiyorsa biz de buradayız. İstedikleri şey bu halkı susturmak, sindirmek ve korkutmaktır. Hayır siz korkun! Katliamcılar korksun! Hırsızlar korksun! Bir dim dik burada olmaya devam edeceğiz!" şeklinde konuştu. 

İSTANBUL

İstanbul Şişhane'de bir araya bir araya gelen kalabalık, HDP'ye yönelik saldırılara karşı yürüyüş düzenledi.

HDP İstanbul İl Örgütü'nün çağrısıyla birçok siyasi partinin yer aldığı eyleme HDP’li vekiller Musa Piroğlu ve Hüda Kaya da katıldı.

KAYA: POLİSİN ŞEFKATLİ KOLLARI...

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, eylemde yaptığı konuşmada "İzmir il binamızda saldırı gerçekleştikten sonra polisin saldırganı dışarı çıkarırken, görüntülerden bir tanesi bir kare sosyal medyaya yansıdı. Bu fotoğrafı hepiniz görmüşsünüz. Kelepçesiz bir şekilde çıkarılan saldırgan polisin şefkatli kolları arasında korunarak çıkarıldı. O çıkarış saldırganın başka tehlikeleri çevresindekilere yansıtmaması için değil saldırdığı insanları insanları korumak amaçlı değil. Saldırısını, görevini yaptıktan sonra devletin şefkatli kollarında can güvenliğinin sağlanması görüntüsüydü" dedi. 

 

AKYÜREK: SARAY REJİMİNİN KARANLIĞINI YIKMAKTA KARARLIYIZ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) adına açıklama yapan Melis Akyürek ise "HDP’ye kapatma davası açtıran, birkaç hafta önce kürsüden tüm muhalefete “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen iktidar ve ortakları, hakaretler ve tehditler savuran İçişleri Bakanı bu olayın azmettiricileridir. Mafya-medya-iktidar ağında ortaya saçılan pisliklerin gerçekliği bugünkü saldırıyla bir kez daha açığa çıkmıştır. İktidar hedef göstermiş, tetikçiler görevlerini yerine getirmiştir. İktidarın kirli eylemlerine ve gözdağına teslim olmayacağız. Saray Rejimi’nin karanlığını yıkmakta kararlıyız. Eşitlikten, özgürlükten, adaletten, kardeşlik ve barıştan yana olanlar olarak omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

EYLEM SONRASI POLİS SALDIRISI

Eylem sonrası dağılan kitleye yapılan polis saldırısında çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

OKMEYDANI

Okmeydanı'nda TİP, SODAP, ve Halkevleri Deniz Poyraz'ın ölümüne karşı eylem yaptı. "Eylemde, Deniz Poyraz ölümsüzdür", "Faşizm yenilecek, halk kazanacak" pankartı açıldı. 

ANTAKYA

Antakya'da Emek Partisi (EMEP); Halkların Demokratik Partisi (HDP); Halkevleri, Kaldıraç, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP); Sol Parti, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF); Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi'nin (TÖP) katılımıyla yurttaşlar HDP'ye dönük saldırıya karşı eylem yaptı. 

 Eylemde, “Sömürü, yolsuzluk, mafya üçgenine son”, “Deniz Poyraz’ı katledenleri de azmettiricileri de beliyoruz” yazılı pankartlar açıldı.