HDP İstanbul Örgütü milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti: Darbelere karşı direneceğiz

HDP İstanbul Örgütü milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti: Darbelere karşı direneceğiz

HDP İstanbul İl Örgütü, HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin İstanbul İl Örgütü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDP İstanbul İl Örgütü, HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin İstanbul İl Örgütü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'Darbelere karşı direneceğiz' pankartı açılan eylemde, "Leyla Güven onurumuzdur", "HDP halktır, halk burada", "Jin, jiyan,azadî", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması protesto edildi.

'FAŞİZM HERKESİN SORUNUDUR'

Söz alan HDP İl Eş Başkanı Elif Bulut, "Faşizm sadece HDP'nin değil herkesin sorunudur. Ya hep birlikte kurtuluruz ya da hepimiz yeniliriz. Biliyorlar ki iktidardan düştüklerinde hepsi yargılanacak, evinde kalan da Mecliste olan da. Korkuyorlar, bu yüzden saldırıyorlar" diye konuştu.

Vekilliklerin düşürülmesini "darbe" olarak tanımlayan ve buna karşı başta kadınların mücadele vereceğini ifade eden Bulut, "Hakkı yenen herkes için hep birlikte mücadele edeceğiz. Muhalefete izin vermeyen faşist iktidarın karşısında durmanın tek yolu sokakta olmaktır” dedi.

'FAŞİSTLERİN SONU GELDİĞİNDE ZULÜMLERİ DE ARTAR'

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ise, “Bize boyun eğdiremezler çünkü arkamızda halklarımıza verdiğimiz söz var. Bu söze sadığız, bu söze sadık olacağız. Faşistlerin sonu geldiğinde zulümleri de artar. Hitler'den Musollini'ye böyle oldu çünkü halklara verecek bir şeyleri yok. AKP iktidarında da böyle oldu. Bu iktidar para babalarının, çetelerin iktidarıdır, halkın iktidarı değildir. Biz demokrasinin, halkın iktidarını kurmak için sonuna kadar direneceğiz" ifadelerini kullandı.

'DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ'

Konuşmaların ardından basın açıklamalarını okuyan HDP İl Yöneticisi Ethem Tepeli, "Bugün de Saray rejiminin bu saldırı ile vermek istediği mesajı aldık. Cevabımız da bir o kadar nettir. Bütün saldırılara karşı Türkiye'nin demokratik geleceğini yaratma çabamıza devam edeceğiz. Bu saldırılar ancak ve ancak bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı bileyecektir. Bu saldırganlık bizi yıldıramayacak ve kazandığımız demokratik mevzileri terk ettirmeyecektir” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

"Bu vesileyle bir kez daha başta partimiz olmak üzere bütün toplumsal kesimlere yönelen bu saldırganlığa ve nobranlığa karşı demokratik güç birliği çağrısında bulunuyoruz. Demokratik gelecek ve özgür Türkiye, tüm farklılıklarımızla hepimizin ellerindedir. Halkımıza karşı yönelmiş bu saldırganlığı bugün durdurmak, muhalefet olarak hepimizin ortak görevidir ve herkesi bu görevine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz! Darbeciler gidecek, bizler kalacağız."